Υλικά
 
300 γρ. πλιγούρι μαγειρεμένο
200 γρ. φάβα μαγειρεμένη
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 ml. ξύγαλο
2 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Σουσάμι για το πανάρισμα
 
Εκτέλεση
 
Ενώνουμε σε λεκάνη, το πλιγούρι με τη φάβα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι. Ζυμώνουμε για 2 -3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
 
Στη συνέχεια, με βρεγμένα χέρια, κόβουμε μικρά κομμάτια από το μίγμα και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια. Τα βουτάμε στο σουσάμι και κατόπιν σε λαμαρίνα «ντυμένη» με λαδόκολλα. 
 
Ραντίζουμε με λίγο επιπλέον παρθένο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15-18 λεπτά της ώρας.