Προβλήματα στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνου προκαλεί η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.) στα Χανιά. Στα κοντέινερ και στα απορριμματοφόρα της υπηρεσίας βρίσκεται μεγάλος όγκος ανακυκλώσιμων απορριμμάτων καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς και εναπόθεσής τους στη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α..

Χθες, η αποκομιδή στην πόλη πραγματοποιήθηκε κανονικά όμως από σήμερα το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο καθώς δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος για να συγκεντρωθούν τα απορρίμματα από τους κάδους ανακύκλωσης.

Διαπιστώνοντας το μέγεθος του προβλήματος και θέλοντας να προλάβει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί «βουνό» από απορρίμματα στην πόλη μέσα στο Σαββατοκύριακο, η υπηρεσία καθαριότητας απευθύνει έκκληση στους δημότες να μην βγάλουν ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους ή τουλάχιστον να τα περιορίσουν στα πλαίσια του εφικτού.

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την εναπόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας» αναφέρει ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος για την καθαριότητα κ. Τάσος Συριανόγλου και συνεχίζει: «Κάνουμε έκκληση στον κόσμο αν μπορεί το Σαββατοκύριακο να μην βγάλει στους κάδους ανακυκλώσιμα υλικά. Τα απορριμματοφόρα και το κοντέινερ είναι σχεδόν γεμάτα και αν υπάρξει μεγάλη παραγωγή αυτό το διήμερο, τότε θα αναγκαστούμε να κάνουμε αποκομιδή για να μην υπάρξει άσχημη εικόνα στην πόλη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μεταφέρουμε τα ανακυκλώσιμα στο ΧΥΤΑ Αμαρίου, κάτι που δεν επιθυμούμε να συμβεί».

Εφόσον συνεχιστεί η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., το πρόβλημα θα πάρει διαστάσεις την ερχόμενη εβδομάδα και ο Δήμος Ρεθύμνου θα αναγκαστεί να αναζητήσει άλλη λύση για την εναπόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών. «Αυτό που ζητάμε από τους δημότες είναι να μας βοηθήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο για να μην υπάρξει πρόβλημα στην πόλη. Από την Δευτέρα θα δούμε τι θα κάνουμε» επεσήμανε ο κ. Συριανόγλου.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από χθες, καθώς η επιχείρηση λόγω οφειλών των δήμων αδυνατεί να καταβάλει τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της επιχείρησης, δηλώνοντας ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα δεν θα μαζεύουν απορρίμματα, ενώ είναι ορατός και ο κίνδυνος να κλείσει και το εργοστάσιο των απορριμμάτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αυτήν την κινητοποίηση επειδή παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι, καθώς τους τελευταίους τέσσερις μήνες λαμβάνουν έναντι μικρά ποσά.

rethnea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook