Χρειάστηκαν 10 χρόνια, ώστε να επανενωθεί μία οικογένεια από την Ινδονησία, που είχε χάσει τα παιδιά της στο τσουνάμι του 2004.

Η Τζαμίλια και ο Σέπτι Ρανγκούτι κατάφεραν να σφίξουν και πάλι στην αγκαλιά τους, τον 17χρονο πλέον, Αρίφ Πρατάμα Ρανγκούτι, ο οποίος εντοπίστηκε στο Παγιακούμπου, στη δυτική Σουμάτρα.

Τους τελευταίους μήνες το νεαρό αγόρι, συνήθιζε να κοιμάται έξω από ένα ίντερνετ καφέ, που διατηρούσε ηΛάνα Μπεστάρι και ο Βίντου Φάτζρι, στην Σουμάτρα.

Ο Αρίφ τους επισκεπτόταν τακτικά κι εκείνοι του έδιναν τρόφιμα και ρούχα, ώσπου ξαφνικά μία ημέρα η Λάνα όταν είδε στην τηλεόραση την φωτογραφία του και κατάλαβε πως επρόκειτο για θύμα του τσουνάμι.

Η επόμενη κίνησή της ήταν να επικοινωνήσει με τους γονείς και να τους πει ότι ο γιος τους ήταν ζωντανός.

«Σοκαρίστηκα, ήταν η φωτογραφία ενός αγοριού που γνώριζα πολύ καλά», είπε η γυναίκα.
Η πανευτυχής μητέρα μίλησε στους δημοσιογράφους λέγοντας: «Προσευχόμουν κάθε βράδυ γιατί μέσα μου πάντοτε πίστευα ότι ο γιος μου είναι ζωντανός. Ο σύζυγός μου δεν μπορούσε να ησυχάσει. Ήθελε να πιστεύει ότι το παιδί μας ζούσε».

Ο 17χρονος Αρίφ αρχικά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς του, οι οποίοι πήγαν στην περιοχή μαζί με την 14χρονη Ραουντατούλ Τζάνα, την κόρη τους, την οποία επίσης είχαν χάσει στο τσουνάμι και ξαναβρήκαν στις αρχές Αυγούστου, χάρη στην παρατηρητικότητα ενός θείου της.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook