Μπορεί οι μικρές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. που ανακοινώθηκαν καταμεσής της νύχτας να αποκάλυψαν την ουσιαστική κατάργηση του Νόμου Δένδια για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., αλλά η κατάργηση της "αναδιάρθρωσης" φαίνεται πως ήταν απο τα πρώτα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Ήδη απο τον Ιούλιο είχε ετοιμαστεί η τροπολογία η οποία ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο του Υπ.Οικονομικών και ψηφίστηκε τον Αύγουστο και με την οποία επισημαίνεται η "αποτυχία" της εφαρμογής του Νόμου για την αναδιάρθρωση.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της "Αιτιολογικής έκθεσης" στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:Με τη τροπολογία Κικίλια, αναιρείται οριστικά ο νομος Δένδια, ενώ το οργανωμένο έγκλημα παραμένει στην ασφάλεια, η αντιτρομοκρατική αλλά και το ηλεκτρονικό έγκλημα καθώς και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις  υπάγονται απευθείας στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης διασπάται ο κλάδος ασφάλειας σε δημόσια και κρατική, ενώ φυσικά επανέρχονται οι ΓΑΔ και οι αστυνομικοί διευθυντές. 

Ειδική αναφορά γίνεται και στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.


Δείτε ολόκληρη την τροπολογία για την ΕΛ.ΑΣ. που ψηφίστηκε και εφαρμόζεται εδώ 

Σ.Σ. Την ύπαρξη της τροπολογίας είχε αποκαλύψει το bloko.gr στις 31 Ιουλίου 

Ναπολέων Σαραντίδης