Φαίνεται ότι ήθελε να «ανεβάσει το ηθικό» των συμπατριωτών του, αλλά και να αυξήσει ταυτόχρονα τις πωλήσεις του, ένας ιδιοκτήτης εργοστασίου που κατασκευάζει ποτά στην Κίνα.

Ο άντρας που έχει την επιχείρησή του στην επαρχία Hubei, της Κίνας, έβαζε μέσα στα μπουκάλια των ποτών που παρασκεύαζε την χημική ένωση sildenafil, που στο εμπόριο κυκλοφορεί με την ονομασία βιάγκρα.

Η ποσότητα που έβαζε μέσα στα αλκοολούχα ποτά ήταν μόνο 130 μιλιγκράμ, αρκετή για να δώσει «χαρά» στους πελάτες του και αύξηση εσόδων σε εκείνον, εκτός βέβαια αν αγόραζε τα ποτά κάποιος με προβλήματα καρδιάς! O πονηρός επιχειρηματίας τοποθετούσε την μικρή ποσότητα βιάγκρα στο τοπικό ποτό Baijiu και το πουλούσε στους «τυχερούς» και ανυποψίαστους πελάτες του.


Ο άντρας συνελήφθη και παραδέχθηκε την πράξη του, λέγοντας ότι έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 1.170 μπουκάλια αλκοολούχων ποτών με την «ανορθωτική» ουσία, ενώ ομολόγησε ότι κράτησε 30 μπουκάλια για δική του χρήση και 810 από αυτά τα δώρισε στους φίλους του!

Ο Κινέζος επιχειρηματίας αγόραζε την χημική ουσία 390 δολάρια το κιλό και πουλούσε το κάθε μπουκάλι με αλκοολούχο ποτό και με την προσθήκη βιάγκρα προς 5 δολάρια.

Ο συλληφθείς δήλωσε ότι γνωρίζει πως η πράξη του είναι παράνομη σύμφωνα με την νομοθεσία της Κίνας και ξέρει καλά τις παρενέργειες που δημιουργεί το βιάγκρα σε ασθενείς με καρδιαγγειακά προβλήματα, αλλά επέμεινε ότι μια μικρή ποσότητα δεν θα έβλαπτε κανέναν!