Ο άνθρωπος που κάποτε μοιράστηκε την ίδια σκηνή με τους Rolling Stones και τους Beatles, αντιμετωπίζει αυτήν την εποχή μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του, τον ιό Έμπολα.

Ο Ελληνοαυστραλός ιεραπόστολος, Θέμης Αδαμόπουλος, από την εποχή που αποφάσισε να πετάξει στην άκρη την ενδυμασία του ροκά και την ηλεκτρική κιθάρα και να φορέσει την ενδυμασία του ιεραπόστολου, έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλές μάχες, από τις σφοδρότερες εκείνες στο Freetown της Sierra Leone στη Δυτική Αφρική. Ο άνθρωπος που κάποτε μοιράστηκε την ίδια σκηνή με τους Rolling Stones και τους Beatles, αντιμετωπίζει αυτήν την εποχή μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του, τον ιό Έμπολα που μαστίζει τον τόπο γύρω του, σκορπίζοντας τον θάνατο, πανικό και καταστροφή άνευ προηγουμένου.

Η περιοχή Freetown της Sierra Leone έχει αποκλειστεί και έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις εκεί. Αντιμέτωπος με τον χειρότερο εχθρό, ο ιεραπόστολος Θέμης Αδαμόπουλος, προσπαθεί μ' όλες του τις δυνάμεις να τον αντιμετωπίσει.

Όπως γράφει ο "Νέος Κόσμος" ο ιεραπόστολος Θέμης Αδαμόπουλος δήλωσε: «η χώρα αυτή έχει δεχτεί πάμπολλα θανατηφόρα πλήγματα. Η Sierra Leone ειδικά είναι μια αφάνταστα ανθεκτική περιοχή που δεινοπαθεί, χωρίς ανάσα, από το 1991. Δεν γνωρίζω, αλλά ούτε και μπορώ να φανταστώ άλλη χώρα να έχει υποστεί τόσα πολλά τραύματα για τόσο μακρά περίοδο, από πολέμους, φτώχεια και τώρα τον μεγαλύτερο και φοβερότερο εχθρό όλων, τον Έμπολα. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το επίκεντρό του ήταν στην Γουινέα. Ξαφνικά αποφάσισε να κάνει σφοδρή επίθεση στη Sierra Leone και όχι μόνο αυτό, αλλά να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιήσει τον τόπο ως ορμητήριο».

Σε χαμηλούς τόνους αναφέρει ότι «πολλοί από τους κατοίκους έχουν διερωτηθεί "γιατί τόσα χτυπήματα". Γιατί ύστερα από δεκαετίες φτώχειας, διαφθοράς, πωρωμένων κυβερνήσεων, όταν ο τόπος και οι άνθρωποί του μπόρεσαν να σταθούν όρθιοι στα πόδια τους, δέχονται το φοβερό χτύπημα του Έμπολα. Η απάντηση βρίσκεται σε μια ωμή πραγματικότητα. Ο Έμπολα έχει χτυπήσει τις τρεις χώρες του κόσμου που έχουν τη χειρότερη ιατροφαρμακευτική υποδομή. Αρκεί να πω ότι το καλύτερο νοσοκομείο εδώ μόλις και είναι ισότιμο μ' ένα μικρό υποτυπώδες στην ύπαιθρο της Αμερικής».

protothema.gr