Στη ρύθμιση χρεών αναμένεται να προχωρήσει , ο δήμος  Πλατανιά,  σύμφωνα με τα όσα δήλωσε  στο Flashnews.gr  ο δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης.  Όπως τόνισε ο κ. Μαλανδράκης πριν από \”λίγες ημέρες πέρασε ένα νομοσχέδιο από τη Βουλή, σχετικά με ρύθμιση χρεών προς τους δήμους. Όμως έτσι όπως ήταν διατυπωμένο το νομοσχέδιο δίνει ξανά τη δυνατότητα να ρυθμίσουν οφειλές, σε όσους είχαν κάνει ρύθμιση το 2006 και το 2009 και επιτρέπει από 1η Σεπτέμβρη του  ΄09 και μετά ότι χρέη παραλάβαμε από τρίτους να τα ρυθμίσουμε εμείς σε διάστημα 12 μηνιαίων δόσεων. Αντιλαμβάνεστε όμως οτι τα χρέη πριν το 2009 που δεν είχαν ρυθμιστεί γιατί κανείς από τους 4 δήμους δεν είχε βεβαιώσει τα χρέη ,δεν μπορεί να γίνει Ρύθμιση.\”

Κατόπιν αυτού ο κ.. Μαλανδράκης επικοινώνησε με διάφορους υπηρεσιακούς παράγοντες όπως το γ.γ του υπουργείου των Εσωτερικών , καθώς και δημάρχους άλλων περιοχών, όπου έγινε αντιληπτό το πρόβλημα ,  και \”πλέον είμαστε σε μια ανταλλαγή εγγράφων προκειμένου να μας δώσει το δικαίωμα να ρυθμίσουμε κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου τα χρέη. Αυτό που άμεσα θα κάνουμε εμείς είναι πως σε οτι αφορά χρέη για χρήση αιγιαλού, τα τέλη με τα χρέη τα ενοποιούμε και ζητάμε άμεση εξόφληση τους εντός του έτους. Δηλαδή δίνουν οι ενδιαφερόμενοι προκαταβολή 40% και το υπόλοιπο ποσό μέχρι τέλος του χρόνου.\”

Σε οτι αφορά διάφορα αλλά χρέη σε  οφειλέτες μέχρι του ποσού των 1000 ευρώ θα σταλούν βεβαιώσεις σε όλους , για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους στο δήμο, ενώ για  ποσά άνω των 1000 προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο ρύθμισης για να γίνει η είσπραξη με κάποιο τρόπο καθώς τα ποσά αυτά είναι σε ορισμένες  περιπτώσεις αρκετά υψηλά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook