Τελευταία ενημέρωση 20:17

Χωρίς να βρεθεί ίχνος του 64χρονου Γάλλου, ολοκληρώθηκαν για σήμερα οι έρευνες στην ορεινή περιοχή μεταξύ Λουτρού και Ανώπολης.

Οι έρευνες των ίδιων σωστικών συνεργείων θα συνεχιστούν με το πρώτο φως το πρωί της Δευτέρας.

Νωρίτερα, σήμερα, τραγική εξέλιξη είχαν οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης του ζευγαριού Γάλλων που αγνοούνταν στην ορεινή περιοχή των Σφακίων.

Ελάχιστα λεπτά μετά τις 11.00 βρήκαν τελικά οι σωστικές αρχές νεκρή τη 62χρονη γυναίκα από το ζευγάρι των Γάλλων το οποίο την Παρασκευή πήγε για πεζοπορία  στα ορεινά των Σφακίων,και συγκεκριμένα στο μονοπάτι από το Λουτρό μέχρι την Ανώπολη.

Την γυναίκα εντόπισαν διασώστες της ΕΜΑΚ σε αρκετή απόσταση απο το Λουτρό και σε απόσταση περίπου 400 μέτρων μακριά απο το ορειβατικό μονοπάτι Ε4.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα είχε τραύμα στο κεφάλι και πιθανολογείται πως ο θάνατός της επήλθε απο πτώση, αν και βεβαιότητα θα υπάρξει μετά την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

O 64χρονος άνδρας δεν βρέθηκε μαζί με τη γυναίκα και τα σωστικά κλιμάκια συνεχίζουν τη αναζήτηση για τον εντοπισμό του.

Οι έρευνες


Οι έρευνες άρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας για τον εντοπισμό των δυο Γάλλων τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί στην ορεινή περιοχή των Σφακίων. (δείτε εδώ)

Στην επιχείρηση που στήθηκε από τις 6.10 το πρωί πέντε διαφορετικά κλιμάκια έψαχναν το ζευγάρι σε πέντε διαφορετικές διαδρομές.

Στην έρευνα συμμετείχαν 16 άνδρες της ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον Δ/τή της υπηρεσίας κ.Παρασύρη, 8 διασώστες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας απο Χανιά και Βρύσες, 8 αστυνομικοί των ΤΑΕ και 6 της ΟΠΚΕ, εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού καθώς και πέντε ντόπιοι που γνωρίζουν τα μονοπάτια και τα "μυστικά" της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ το πλωτό σκάφος του δήμου Σφακίων, μετέφερε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για να συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης.

Flashnews.gr