Με μια πολυσέλιδη απόφαση, η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, έκανε – εν μέρει – αποδεκτή την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Χανίων, κατά της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη με την οποία δόθηκε έγκριση στο ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης να εκτελεί δρομολόγια στην γραμμή Ρέθυμνο – Αεροδρόμιο \”Γ.Δασκαλογιάννης\” των Χανίων.
Όπως αποκαλύπτει το Flashnews.gr, με την συγκεκριμένη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ακυρώνεται η απόφαση του κ.Βουλγαράκη, αλλά δεν αναστέλλεται η εφαρμογή της.
Υπενθυμίζεται πως η σύνδεση του Ρεθύμνου με το αεροδρόμιο με λεωφορεία ήταν ένα πάγιο αίτημα όλων των φορέων και της κοινωνίας του Ρεθύμνου.
Όμως οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ταξί, θεωρώντας πως θίγονται επαγγελματικά προσέφυγαν κατα της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.
Στην επτασέλιδη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, γίνεται αναλυτική αναφορά στους λόγους για τους οποίους – σύμφωνα με την απόφαση – η πράξη του κ.Βουλγαράκη είναι παράνομη.
Συνοπτικά αναφέρονται οι λόγοι, πως για την συγκεκριμένη απόφαση αρμόδιος είναι μόνο ο Περιφερειάρχης Κρήτης και πως δεν ζητήθηκε και η σύμφωνη γνώμη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.
Όμως απορρίπτεται το αίτημα των ιδιοκτητών ταξί για αναστολή των δρομολογίων καθώς – όπως αναφέρει η απόφαση – \”όπως ορίζεται και στην υπ αριθμ. 15/ 7370/2-2-2011, εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατά την μεταβατική μέχρι την σύσταση της Υπηρεσίας του Ελεγκτή Νομιμότητας περίοδο ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν μπορεί να αναστείλει την εκτέλεση προσβαλλόμενης πράξης των Δήμων και Περιφερειών αφού στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 238 του «Καλλικράτη» δεν εμπίπτουν οι διατάξεις του άρθρου 228 αυτού.\”
Και η απόφαση καταλήγει ως εξής:
\”Δεχόμαστε την προσφυγή του σωματείου με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑΞΙ Ν.ΧΑΝΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» κατά το μέρος που ζητείται η ακύρωση της υπ αριθμ. 78630/23-6-2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και ακυρώνουμε αυτήν για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας, απορρίπτουμε δε την εξεταζόμενη προσφυγή κατά το μέρος που ζητείται η χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ίδιας ως άνω πράξης του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων επίσης για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας.\”

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες ταξί των Χανίων θα μπορέσουν να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη για να αποφασίσει αυτή την αναστολή των δρομολογίων.

Απο κει και πέρα αναμένονται οι αντιδράσεις απο το Ρέθυμνο και πιθανόν η εκκίνηση νέας διαδικασίας για την έκδοση νέας απόφασης.

Δείτε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εδώ 

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook