Ο Ολλανδός πιλότος JPC van Heijst και ο συγκυβερνήτης ενός αεροσκάφους που εκτελούσε πτήση από το Χονγκ Κονγκ προς το Άνκορατζ της Αλάσκα, βρέθηκαν μπροστά σε ένα παράξενο φαινόμενο πέντε ώρες μετά την απογείωση του Boeing 747.

Όταν το αεροσκάφος πετούσε πάνω από την ρωσική χερσόνησο Καμτσάτκα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δύο πιλότοι παρατήρησαν αρχικά μια παράξενη λάμψη σαν κεραυνό να κινείται κάθετα και προς τα πάνω στον ουρανό και μετά από είκοσι λεπτά είδαν μια νέα λάμψη με βαθύ κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα! Οι πιλότοι δήλωσαν αργότερα ότι το γεγονός ήταν ανεξήγητο, καθώς στην περιοχή ο καιρός ήταν καλός και εκεί γύρω δεν υπάρχουν ηφαίστεια που να δικαιολογούν κάποια έκρηξη.

Ο Ολλανδός πιλότος ανέφερε ότι παρόμοια φώτα έχουν συνήθως τα ψαροκάικα που βγαίνουν την νύχτα για καλαμάρια, αλλά στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν τέτοια πλοία. Ο ίδιος τόνισε ότι όσο το αεροπλάνο πλησίαζε προς την ανεξήγητη λάμψη, τόσο πιο έντονη αυτή γινόταν!Ο πιλότος ανέφερε το γεγονός στην Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, αλλά ο ίδιος προσπαθώντας να δώσει μια εξήγηση είπε ότι ίσως η απροσδόκητη λάμψη να οφείλεται σε έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου, η οποία θα μπορούσε να είχε συμβεί μόλις τριάντα λεπτά προτού το αεροπλάνο πετάξει πάνω από τον συγκεκριμένο εναέριο χώρο.Οι υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας διερευνούν τις αναφορές των δύο πιλότων για την μυστηριώδη λάμψη, ενώ όπως οι ίδιοι δήλωσαν δεν υπήρχαν άλλα αεροσκάφη στην περιοχή εκείνη την ώρα για να τους επιβεβαιώσουν.


protothema.gr