Στα Χανιά εντοπίστηκε ένας 28χρονος ομογενής απο την Γεωργία που κατηγορείται για κλοπή αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας,  καθώς τον "πρόδωσε" ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που είχε κλέψει απο σπίτι στην Αθήνα.

Την εξιχνίαση της κλοπής έκαναν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος "ανοίγοντας" νέους δρόμους στην εξιχνίαση παρόμοιων κλοπών.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπής σε περιοχή της Αθήνας, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας (29.000) ευρώ, έναν φορητό Η/Υ, έναν υπολογιστή ταμπλέτα (IPAD) και μία φωτογραφική μηχανή.

Από την εξειδικευμένη διαδικτυακή έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διαπιστώθηκε ότι ο κλεμμένος φορητός Η/Υ συνδέθηκε στο διαδίκτυο.

Ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων, από τα οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και προσδιορίστηκε γεωγραφικά η προέλευσή τους και συγκεκριμένη οικία στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής νομότυπης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην παραπάνω οικία, διαπιστώθηκε ότι διέμενε 28χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για ληστείες και κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία : 

• Τηλεφωνικά στον αριθμό 210-6476959 
• Στέλνοντας e-mail στο [email protected]meunit.gov.gr