Η μητέρα ενός Αμερικανού δημοσιογράφου που κρατείται όμηρος από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους τους παρακάλεσε σήμερα να τον αφήσουν ελεύθερο, απευθυνόμενη στον επικεφαλής της οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

«Απευθύνω ένα μήνυμα σε εσάς, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι αλ Κουράισι αλ Χουσάινι, χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους. Είμαι η Σίρλεϊ Σότλοφ. Ο γιος μου Στίβεν είναι στα χέρια σας», δηλώνει η Σίρλεϊ Σότλοφ σε ένα βίντεο που δόθηκε στην εφημερίδα New York Times.

Η απαγωγή του Στίβεν Σότλοφ στη Συρία πριν από ένα χρόνο είχε κρατηθεί μυστική, όμως στο βίντεο του αποκεφαλισμού του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ που έδωσε στη δημοσιότητα στις 19 Αυγούστου το ΙΚ εμφανίζεται και ο Στίβεν, ντυμένος με πορτοκαλί στολή.

Οι τζιχαντιστές δήλωσαν στο βίντεο ότι ο Σότλοφ, 31 ετών, θα είναι ο επόμενος όμηρος που θα εκτελέσουν, αν οι ΗΠΑ δεν σταματήσουν να βομβαρδίζουν θέσεις του ΙΚ στο Ιράκ.

«Εσείς, ο χαλίφης, μπορείτε να του δώσετε αμνηστία. Σας παρακαλώ να απελευθερώσετε το παιδί μου», προσθέτει η Σίρλεϊ Σότλοφ.

«Ως μητέρα ζητώ από τη δικαιοσύνη σας να είναι φιλεύσπλαχνη και να μην τιμωρήσει τον γιο μου για πράγματα τα οποία δεν ελέγχει», υπογραμμίζει η μητέρα του αμερικανού ομήρου, δασκάλα στο Μαϊάμι.

Ο Σότλοφ είναι ένας δημοσιογράφος που έχει εργαστεί για πολλές αμερικανικές εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ αυτών το Time και το Foreign Policy.