Αναστάτωση προκλήθηκε την νύχτα στο χωριό Χωραφάκια, στο Ακρωτήρι του Δήμου Χανίων απο πυρκαγιά που προκλήθηκε σε έκταση με ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, η οποία όμως ήταν δίπλα σε κατοικίες της περιοχής.
Το περιστατικό συνέβη περίπου στα μεσάνυχτα και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων απο καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο διέρχεται απο την περιοχή.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που πήγε στο σημείο και κατάσβεσε την φωτιά πριν πάρει έκταση, ενώ σημερα συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ επισκεύασε την βλάβη.
\”Ευτυχώς που επικρατούσε άπνοια, διαφορετικά θα είχαν καεί σπίτια\” ανέφερε στο Flashnews.gr κάτοικος της περιοχής, επισημαίνοντας πως οι σπινθήρες που πετάγονται απο τα ηλεκτρικά καλώδια της ΔΕΗ (νυν ΔΕΔΔΗΕ) αποτελούν συχνό φαινόμενο.
Να σημειωθεί πως και σε άλλες – τουλάχιστον δύο περιπτώσεις – προκλήθηκε πυρκαγιά απο βραχυκυκλώματα σε στύλους της ΔΕΗ το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η μια αφορούσε σε πυρκαγιά στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου δίπλα σε ιατρική μονάδα που υπάρχει στην περιοχή και η άλλη δίπλα απο το κτίριο της ΕΛΕΠΑΑΠ και την Διεύθυνση Συγκοινωνιών Χανίων.
Πάντως ο ΔΕΔΔΗΕ τις τελευταίες ημέρες ανακοινώνει πρόγραμμα πλυσιμάτων στύλων, ενώ σήμερα συνεργεία του καθάριζαν τα δίκτυα στην περιοχή του Ακρωτηρίου απο Καθιανά – Αγ.Τριάδα, μέχρι Μουζουρά και Σκλόπα.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook