Ο γνωστός πλέον στο ευρύ κοινό καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης θα βρεθεί για μια ημέρα στα Χανιά, και συγκεκριμένα στους Άγιους Πάντες Απορώνου, για να παραστεί ως κεντρικός ομιλητής σε Ημερίδα για τη γλώσσα, ένα αντικείμενο στο οποίο έχει εντρυφήσει όσο κανείς άλλος στην Ελλάδα.

Βασικός κορμός πάνω στον οποίο θα αναπτυχθεί η θεματολογία της ημερίδας, είναι η χρήση της γλώσσας στα μέσα ενημέρωσης και την εκπαίδευση.

Μάλιστα στην Ημερίδα, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στις εγκαταστάσεις του στους Αγίους Πάντες, δημοσιογράφοι και εκπαιδευτικοί θα γίνουν «μαθητές» καθώς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δίωρο σεμινάριο του καθηγητή, από τη 1 μέχρι τις 3 το μεσημέρι, σχετικά με τη γλωσσική πραγματικότητα που επικρατεί στα μέσα ενημέρωσης και τους φορείς εκπαίδευσης.

Νωρίτερα, από τις 10:30 μέχρι τις 12:30, ο κ. Μπαμπινιώτης θα δώσει ομιλία, πάνω στην οποία θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση, εξ αφορμής του νέου βιβλίου του «Διαλογισμοί για τη γλώσσα και τη γλώσσα μας»

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook