Στο πρακτικό της ορκωμοσίας της δημοτικής αρχής Γαύδου (που αποτελεί δημόσιο έγγραφο και ήδη έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια) φαίνεται ξεκάθαρα πως:
Η Δήμαρχος και τρείς δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έδωσαν πολιτικό όρκο.
Τέσσερεις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ένας της μειοψηφίας έδωσαν θρησκευτικό όρκο.
Η επικεφαλής της μειοψηφίας και άλλοι τρείς δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας αρνήθηκαν να ορκισθούν με την δικαιολογία – πρόφαση πως δεν υπήρχε…ιερέας.
Και λέω την λέξη πρόφαση, γιατί θεωρώ πως είναι αδύνατον η υποψήφια δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης να μην γνώριζε πως ο Νόμος δεν ορίζει υποχρεωτική την παρουσία ιερέα στην ορκωμοσία.
Όπως άλλωστε γίνεται σε όλες τις ορκωμοσίες, σε δικαστήρια, διορισμούς δημοσίων υπαλλήλων κλπ.
Και πάμε στις λεπτομέρειες που κάνουν την….διαφορά.
1) Μια απο τους συμβούλους που αρνήθηκε να ορκισθεί είναι η σύζυγος του ιερέα που δεν…προσκλήθηκε ξεχωριστά και έτσι δεν πήγε καν στην ορκωμοσία της συζύγου του !!!
2) Δεν μιλάμε για τον Δήμο Χανίων, αλλά για ένα νησάκι του οποίου ο ιερέας όφειλε να παραστεί – αν όχι στην ορκωμοσία της συζύγου του – τουλάχιστον στο γεγονός της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής.

Και αν ήθελε να λειτουργήσει ας το έκανε και ας τολμούσαν να τον εμποδίσουν.

Θα μου πείτε, τον κάλεσε η Δήμαρχος; Η ίδια λέει πως του είπε να έρθει αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Όμως βάζοντας το χέρι στο Ευαγγέλιο, ας απαντήσει ο ιερέας και στο εξής: Σε όλες τις προηγούμενες ορκωμοσίες πήρε επίσημη πρόσκληση, ή πήγαινε πάντα απο μόνος του, όπως είναι και το αυτονόητο;

3) Τον Μάρτιο του 2015 έχει προσδιορισθεί η δίκη για την μεγάλη υπόθεση της υπεξαίρεσης απο το ταμείο του Δήμου Γαύδου ποσού ύψους άνω των 750.000 ευρώ.
Ο υπάλληλος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση έχει τεθεί σε παύση καθηκόντων απο το Πειθαρχικό συμβούλιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Θα μου πείτε που κολλάει το τελευταίο με τα προηγούμενα (1) και (2);
Ε. Είπαμε, είμαστε όλοι μια χαρούμενη οικογένεια.
Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook