Σύσκεψη προεδρεύοντος του Δημάρχου Αποκορώνου Κου Κουκιανάκη Χαράλαμπου και τους εμπλεκόμενους στην διαδικασία της δακοκτονίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αποκορώνου.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η κατάθεση συμμετοχής της \”Αποκόρωνας Αναπτυξιακή\” στην διακήρυξη δακοκτονίας της οποίας ο σχετικός φάκελος είναι συμπληρωμένος κατά 2/3 για τον επαναληπτικό διαγωνισμό δακοκτονίας την Δευτέρα 8/9/2014.
Αποφασίσθηκε επίσης να ζητηθεί η έναρξη δολωματικών ψεκασμών πριν την ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας, κατόπιν σχετικής εντολής του κου Περιφερειάρχη.
Επιπλέον αποφασίστηκε να εφαρμοσθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκόρωνα για την οικονομική ενίσχυση της διαβροχής με το ποσό των 15000 ευρώ ανα διαβροχή.
Όπως είπε ο Δήμαρχος Αποκόρωνα κ.Χαράλαμπος Κουκιανάκης, \”με τις παραπάνω αποφάσεις και την άμεση υλοποίηση αυτών θα επιτύχουμε την μικρότερη δυνατή ζημία των ελαιοπαραγωγών από τον δάκο. Μέλημα μας είναι εξασφάλιση της φετινής σοδιάς όσον αφορά την ποιότητα και την ποσότητα του ελαιολάδου.\”
Να σημειωθεί πως ήδη στους άλλους Δήμους του Νομού, γίνεται η τρίτη δόση δολωματικών ψεκασμών κατα του δάκου και στόχος του Δήμου Αποκορώνου είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι δολωματικοί ψεκασμοί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook