Ανεβάζει ταχύτητα η ελληνική αγορά χρέους καθώς η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην έκδοση νέου επταετούς ομολόγου έως το τέλος του 2014, ίσως εντός του Νοεμβρίου αλλά και στην έκδοση νέου εντόκου γραμματίου διάρκειας δεκαοκτώ μηνών, πιθανόν τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα θέμα χρόνου είναι η επανέκδοση τριετών και πενταετών ομολόγων με στόχο την ανταλλαγή των νέων τίτλων με έντοκα γραμμάτια τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας, που έχουν στην κατοχή τους κυρίως ελληνικές τράπεζες.

Νωρίτερα, από το Παρίσι, υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας σκιαγράφησε τις επόμενες κινήσεις του δημοσίου στο πλαίσιο της δύσκολης επιχείρησης αύξησης της πρόσβασης του δημοσίου στις διεθνείς αγορές, που ξεκίνησε τον Απρίλιο, με την έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου.

Μία κίνηση που εκτίμησε πως αποτέλεσε ορόσημο για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν πλέον οι αγορές τους ελληνικούς τίτλους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή και όσον αφορά στο ευρύτερο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για χρέος και χρηματοδοτικό κενό, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το χρηματοδοτικό κενό του επόμενου δωδεκαμήνου. Παράλληλα εκτίμησε πως η συζήτηση για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει και θα κλιμακωθεί μετά τον Οκτώβριο και αφού θα έχει ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση από την τρόικα.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook