Διαρκής ενημέρωση:

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, εγκαινιάζοντας την 69η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης..

"Περνάμε στην ανάπτυξη μετά από 6χρόνια ύφεσης - Διαψεύδονται όσοι πόνταραν στα σενάρια καταστροφής'', ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς στην αρχή της ομιλίας του ενώ ανακοίνωσε μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και το σχέδιο για μελλοντική μεταβολή του ΕΝΦΙΑ, σε φόρο της τοπικής αυτοδιοίκησης

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού

Μείωση στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης κατά 30% με παράλληλη διατήρηση των επιδομάτων θέρμανσης, είναι η πιο βαριά από τις ανακοινώσεις του Α. Σαμαρά κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για σταδιακή μείωση της υπερφορολόγησης.

Μάλιστα ανέφερε πως στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα μπει η μείωση στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης αλλά και η αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Ιδιαίτερη εντύπωσε προκάλεσε η αναγνώριση από τον Α. Σαμαρά πως έγιναν λάθη στον ΕΝΦΙΑ και πως όποιοι τα έκαναν θα πληρώσουν.

Εκτός από την μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοικιαστα ακίνητα ο Πρωθυπουργός μίλησε για σταδιακή μείωση της επιβάρυνσης από τον ΕΝΦΙΑ που σε λίγα χρόνια θα μετατραπεί σε ανταποδοτικό τέλος για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Ελλάδα δεν κοιτά πίσω στο χτες που μας πλήγωσε κοιτά στη νέα Ελλάδα που χτίζουμε βήμα βημα, με πρώτο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας δήλωσε στην έναρξη της ομιλίας του, όπου τόνισε πως η οικονομία γυρνάει σε ανάπτυξη μετά από 6 χρόνια ύφεσης.

Ευχαριστώ τα παιδιά μας τους ένστολους είπε με έμφαση ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας: Θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών τους χωρίς να ανατρέψει το δημοσιονομικό μας προγραμματισμό.

Πολύ σκληρή ήταν η επίθεση του Α. Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον κατανόμασε καν ενώ δεν πρόφερε και το όνομα του Α. Τσίπρα.

''Δεν ήθελαν να σταματήσει η σπατάλη στα δημόσια νοσοκομεία, αντιστέκονται στην πρόοδο, αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε ιδιωτικοποίηση, απειλούν τους επενδυτές, δεν θέλουν την αξιολόγηση στο Δημόσιο, λένε ψέμματα, κανείς ευσυνείδητος υπάλληλος δεν κινδυνεύει, δε θέλουν να ακούσουν κουβέντα για τη λαθρομετανάστευση.

Είναι στα καλα τους; Θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, υποκινούσαν διαδηλώσεις και συλλαλητήρια κάθε μέρα αναστέλλοντας εμπορική δραστηριότητα, υπερασπίστηκαν κατα καιρούς ακραίους τρομοκράτες, ο κόσμος τους εχει καταλάβει, κάλυπταν τους κουκουλοφόρους που έκαιγαν την Αθήνα

Κόμμα δημοκρατικής ευθύνης είναι αυτό που σέβεται και περιφρουρεί τη νομιμότητα, όχι αυτό που καλύπτει τρομοκράτες και χωρίζει τη βία σε καλή και κακή.

Ζητούν να φύγει η Ελλάδα απο το ΝΑΤΟ

Αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ ποιος θα απαντούσε στον κύριο Ερντογάν πως υπάρχει μια Κύπρος;

Υπό αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποτελούμενες από περίπου 4.000 αστυνομικούς, και δικυκλιστές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ είναι στο πόδι. Θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, , όπου αναμένεται να στηθούν οδοφράγματα, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πέριξ του ΑΠΘ και αλλού.

Επίσης τις πορείες θα παρακολουθεί ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, ενώ τρεις εισαγγελείς θα επιβλέπουν τα αστυνομικά μέτρα.


Κλειστό για τα αυτοκίνητα θα παραμείνει το κέντρο της Θεσσαλονίκης εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ αλλά και των συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 79ης Διεθνούς Έκθεσης.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Απαγορεύονται, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης, «για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης».

Όπως ανακοινώθηκε, η απαγόρευση ισχύει από τις 6 το Σάββατο, το πρωί έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας (8/9) και αφορά την περιοχή, που οριοθετείται από τις οδούς: διασταύρωση Βενιζέλου με Λ. Νίκης – Βενιζέλου – Αγίου Δημητρίου – Λαγκαδά – Αγ. Πάντων – Μοναστηρίου – Ιωάννου Κωλέττη – 26ης Οκτωβρίου – Ναυάρχου Κουντουριώτη – Λ. Νίκης μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου, καθώς και στο πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Ι. Δραγούμη και Ε. Βενιζέλου.

Τα συλλαλητήρια, που διοργανώνουν το απόγευμα η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, με το ΕΚΘ, του ΠΑΜΕ, αλλά άλλοι φορείς (στις πλατείες Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας και στην Καμάρα), στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ενώ από την παραπάνω οριοθετούμενη περιοχή εξαιρείται ο χώρος, της οδού Καζαντζάκη 4, μέχρι του σημείου που η εν λόγω οδός τέμνεται με την 26ης Οκτωβρίου.


real.g/star.gr/newsit.gr