Σε ανακοίνωσή της για την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και τις εκλογές που έγιναν, ειδικά για το θέμα των μελών των επιτροπών, η παράταξη "Ανταρσία" αναφέρει τα εξής:

"Η χθεσινή επεισοδιακή πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απέδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του «Καλλικράτη». Η εκλογή των μελών της οικονομικής επιτροπής, της επιτροπής ποιότητας ζωής έγιναν έχοντας από τα πριν καθοριστεί η πλειοψηφία σε αυτές και ο αποκλεισμός συγκεκριμένων παρατάξεων της μειοψηφίας, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του «Καλλικράτη».

Οι μνημονιακές παρατάξεις, αυτές που τόσα χρόνια στήριξαν μνημόνια – «Καλλικράτη», έχοντας συμφωνήσει μεταξύ τους εκ των προτέρων, αναλώθηκαν, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε διαρκή, υπόγεια μεταξύ τους παζάρια και σε διαφόρων ειδών τερτίπια προκειμένου να ελέγξουν όσο το δυνατό περισσότερες θέσεις στις επιτροπές. Όταν είδαν ότι πιθανόν τα κουκιά να μην τους έβγαιναν, επιχείρησαν να εκβιάσουν το σώμα αποχωρώντας και παράλληλα κάνοντας προς τους υπόλοιπους υποδείξεις ηθικής.

Η Ανταρσία στα Χανιά, κατάγγειλε τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της διαδικασίας αλλά έθεσε υποψηφιότητα για τη συμμετοχή στις επιτροπές μη έχοντας καμία αυταπάτη για το ρόλο τους. 

Οι επιτροπές αυτές είναι ακόμη ένα κόλπο του «Καλλικράτη» και λειτουργούν ως ένα πιο κλειστό όργανο, πιο απομακρυσμένο από τους πολίτες όργανο, ώστε να παίρνονται με συγκεκριμένες και απόλυτα ελεγχόμενες πλειοψηφίες, κρίσιμες αποφάσεις.

Πιστεύουμε ότι η μαζική συμμετοχή, η παρακολούθηση και η παρέμβαση στις εργασίες των επιτροπών από τους εργαζόμενους στα Χανιά, είναι αυτή που θα διασφαλίσει το ότι δεν θα αφήσουμε να μετατραπούν στο σκοτεινό δωμάτιο του δήμου που θα παίρνονται όλες οι δυσάρεστες για το λαό αποφάσεις."