Έντονη φημολογία και ανησυχία πυροδότησε το \”πάγωμα\” των εγγραφών μικρών παιδιών στον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό Χανίων, που κατασκευάστηκε στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου Ακρωτηρίου.

Το γεγονός ότι έχει μπει φρένο στις εγγραφές σε ένα σύγχρονο κτίριο που κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει βρέφη και νήπια, προκάλεσε ανησυχία σε αρκετούς γονείς μεταξύ των οποίων κυκλοφόρησε η πληροφορία που θέλει να μη γίνονται εγγραφές λόγω μεταφοράς στο συγκεκριμένο κτίριο των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΧ.

Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ανέφερε στο Flashnews.gr ότι δεν ισχύει καμία τέτοια πληροφορία:

\”Οποιαδήποτε πληροφορία για μετακίνηση και επιστροφή της ΔΕΥΑΧ στο πρώην Δημαρχείο Ακρωτηρίου είναι ανυπόστατη. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει ετοιμαστεί για να εξυπηρετήσει κοινωνικές ανάγκες και αυτός θα παραμείνει ο προσανατολισμός του. Το πρόβλημα έχει προκύψει από την έλλειψη προσωπικού. Δηλαδή, υπάρχουν χώροι αλλά δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για να στελεχώσει τους Bρεφονηπιακούς Σταθμούς. Μάλιστα, έχουμε αποφασίσει να μπουν στους σταθμούς όσα περισσότερα παιδάκια γίνεται, εξαντλώντας τα όρια του αριθμού που αντιστοιχεί σε προσωπικό\”.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, Νάνσυ Αγγελάκη, τόνισε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καθόλου έλλειψη προσωπικού στις δομές της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, στις οποίες ανήκει ο Βρεφονηπιακός στο Ακρωτήρι.

\”Μάλλον, ο Δήμαρχος το μπέρδεψε με τον ΔΟΚΟΙΠΠ, γιατί στους σταθμούς της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ δεν έχουμε απολύτως καμία έλλειψη προσωπικού. Δεν είναι το προσωπικό το εμπόδιο στις εγγραφές των παιδιών στον Βρεφονηπιακό του Ακρωτηρίου. Όλη η διαδικασία έχει μείνει στον αέρα γιατί κανείς δε γνωρίζει πώς θα αξιοποιήσει η νέα Δημοτική Αρχή το παλιό Δημαρχείο, αν θα εφαρμόσει την προγενέστερη απόφαση για λειτουργία στο κτίριο του Βρεφονηπιακού Σταθμού της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ ή αν θα στείλει εκεί οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Μέχρι στιγμής, δεν έχω καμία ενημέρωση ούτε από το Δήμαρχο ούτε από τον/την αντικαταστάτη μου για το τι θα αποφασίσουν για το συγκεκριμένο κτίριο\”.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook