Τους κόπους μίας χρονιάς είδαν να επιβραβεύονται στο Μινώταυρο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α’ ΕΠΣΧ. Σίγουρα μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία αναλογεί και στον προπονητή Βασίλη Παπαδάκη, που αφού έκανε το «αγροτικό» του στον Κρ. Αστέρα, επέστρεψε στην ομάδα των Μουρνιών ως πρώτος προπονητής, μιας και στο παρελθόν υπήρξε βοηθός του Γιώργου Ξηράκη.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» μίλησε για την επιτυχία της ομάδας του στον Χανιά ΣΠΟΡ FM 90,5 και στην μεσημεριανή εκπομπή των Μάκη Καρτσωνάκη και Λευτέρη Αντωνακάκη.
Σχετικά με τον τίτλο και την «μάχη» με τον Κισαμικό:
«Είναι δύο ομάδες που είχαν περίπου ίσες πιθανότητες να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει και η βαθμολογία, ένας βαθμός έκανε την διαφορά τελικά. Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές παίζουν ρόλο και οι λεπτομέρειες. Εμείς είμαστε πρωταθλητές πλέον. Σίγουρα η προσπάθεια του Κισαμικού ήταν πολύ αξιόλογη, ήταν πολύ δυνατός αντίπαλος. Όμως νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια το πρωτάθλημα και αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Το κατακτήσαμε με πολύ αξιοπρέπεια και, σίγουρα όπως δείχνουν και τα τελικά στοιχεία, δίκαια».

Για το τι γίνεται από εδώ και πέρα είπε:
«Ο Μινώταυρος έχει αποδείξει με την παρουσία του τόσα χρόνια στο χανιώτικο ποδόσφαιρο ότι λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο οπότε δεν έχει να φοβάται κάτι ούτε από την συμμετοχή του στο Περιφερειακό. Οι στόχοι θα υπάρχουν σίγουρα. Υπάρχουν συζητήσεις και έχει ξεκινήσει ήδη η επόμενη μέρα γιατί τα πανηγύρια ήταν περισσότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές. Ήδη με την διοίκηση ξεκινάμε από σήμερα το βράδυ (σ.σ. Δευτέρα 30/5) να χαράξουμε το πλάνο της νέας χρονιάς, Είμαι αρκετά αισιόδοξος για το πώς θα μπορέσει να παρουσιαστεί ο Μινώταυρος στο επόμενο πρωτάθλημα καθώς το ρόστερ είναι και αξιόλογο, αλλά νομίζω πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ενισχυθούμε και σημαντικά και ουσιαστικά».

Αν διευκολύνει στο κομμάτι των μεταγραφών το ότι θα είναι η μόνη ομάδα στο Περιφερειακό από τα Χανιά (σ.σ. η Ασή Γωνιά συμμετέχει ως ομάδα του Ρεθύμνου) απάντησε:
«
Σίγουρα μας διευκολύνει στο κομμάτι της ενίσχυσης.Βέβαια δεν μας ευνοεί στο αγωνιστικό κομμάτι γιατί θα πρέπει να κάνουμε πάρα πολλά ταξίδια και δεν θα έχουμε το πλεονέκτημα που θα έχουν οι ομάδες του Ηρακλείου. Δεν πρέπει να μας παραξενεύει αυτό γιατί ο καθένας παίρνει στο ποδόσφαιρο αυτό που του αξίζει και νομίζω ότι ο τρόπος που λειτουργούν οι ομάδες στο Ηράκλειο είναι πολύ καλύτερος απ’ ότι ο δικός μας εδώ. Πιστεύω ότι με την οργάνωση και την δυναμική που έχει ο κάθε νομός αντιπροσωπεύεται όπως πρέπει στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Βέβαια εμείς έχουμε δύο ομάδες στην τρίτη Εθνική που είναι σημαντικό κομμάτι και αυτό  και έχει σαν συνέπεια να λείπουν αυτές οι ομάδες από το Περιφερειακό που τις είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια».

Για την δική του προσφορά στον τίτλο αλλά και το παρελθόν του στους Νέους Χανίων, όπου βγήκαν πολλά ταλένατα από εκεί είπε:
«Στους Νέους Χανίων και παλιότερα βέβαια αλλά και στα 4 χρόνια που έμεινα εγώ περίπου αυτή η φουρνιά των παιδιών που είναι 16-17 χρονών σίγουρα είχα την τύχη κι εγώ να συνεργαστώ μαζί τους και να τα βοηθήσω όσο μπόρεσα.
Έκανα μια μεγάλη προσπάθεια στο Μινώταυρο φέτος και χωρίς να θέλω να παραγνωρίσω κάποια πράγματα θα ήθελα να πω ότι βρήκα μια ομάδα με πολύ καλύ υποδομή σίγουρα προπονητική. Αυτό οφείλεται βέβαια και στον προηγούμενο προπονητή (σ.σ. Γιώργο Ξηράκη) που είχε κάτσει αρκετά χρόνια στην ομάδα και είχε δώσει πολλά στους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα οφείλεται και στις εμπειρίες που απέκτησαν οι ποδοσφαιριστές όλα αυτά τα χρόνια στο Περιφερειακό. Εγώ απλά προσπάθησα, επειδή ήταν τα δεδομένα διαφορετικά και ο Μινώταυριος έπρεπε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού και να πάει για πρωτάθλημα, να προσθέσουμε κάποια στοιχεία σε αυτά που βρήκαμε. Τελικά το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειες που κάνανε και οι ποδοσφαιριστές και εγώ προσωπικά. Αίσθανομαι πολύ ωραία αλλά το ποδόσφαιρο είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ και κάθε μέρα έρχεται μια καινούργια πρόκληση και νομίζω και τις δυνατότητες έχω και την όρεξη για να συνεχίσω».

Για τις διαφορές του τοπικού με το Περιφερειακό υποστήριξε:
«Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στις Κατηγορίες και στο επίπεδο των ομάδων που θα συναντήσεις και των ποδοσφαιριστών και των αντίπαλων προπονητών. Είναι μια πρόκληση για εμένα. Δεν θα έλεγα ότι φοβάμαι ούτε την Κατηγορία ούτε αυτή την πρόκληση. Πιστεύω ότι αν συνεχίσω να δουλεύω με όρεξη και με αγάπη για αυτό που κάνω θα μπορώ και εγώ μαζί με το Μινώταυρο να έχω μία απολαβή από αυτή την Κατηγορία και να δώσω ένα στίγμα δικό μου».

Για τις αποχωρήσεις κάποιων παικτών από τον βασικό κορμό (σ.σ. Σπυριδάκης-Καράκης) είπε:  
«Υπάρχουν κάποια παιδιά που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να αποχωρήσουν και να ολοκληρώσουν την καριέρα τους στο Μινώταυρο με αυτό το πρωτάθλημα γιατι θεωρούν ότι αποχωρούν με αξιοπρέπεια με αυτόν τον τίτλο. Είναι πράγματα που τα είχαμε συζητήσει όλη τη χρονιά, τα ξέραμε και τα έχουμε λάβει υπόψην μας για την επόμενη μέρα. Οπωσδήποτε είναι πολύ σημαντικοί παίκτες για το Μινώταυρο όλοι αυτοί και σε προσωπικότητα και σε ταλέντο ωστόσο υπάρχει ήδη ένας δυνατός κορμός. Ήδη πολύ ποδοσφαιριστές έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια και από την περσινή χρονιά 23-25 χρονών που ανταποκρίθηκαν φέτος και νομίζω ότι μπορούν και του χρόνου εξίσου να ανταποκριθούν».

Τέλος έκανε και ένα σχόλιο για τις ακαδημίες και την θυγατρική ομάδα Νέοι Μινωταύρου που είναι έτοιμη να παρουσιαστεί στα ποδοσφαιρικά δρώμενα των Χανίων:
«Ήταν μια σκέψη της διοίκησης η ίδρυση αυτής της ομάδας και έγινε στα πρότυπα των ομάδων του Ηρακλείου, που όλες σχεδόν του Περιφερειακού αλλά και άλλες έχουν θυγατρικές ομάδες σε μικρότερες κατηγορίες ώστενα δίνουν την ευκαιρία σε νεαρά παιδιά να αναδεικνύονται. Κάτι τέτοιο επιδιώκει και ο Μινώταυρος αν και στις ημέρες μας είναι δύσκολη η διαχείρηση δύο ομάδων».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook