Λαβράκι έβγαλε η επιχείρηση για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών στο Ισημερινό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,6 τόνοι κοκαΐνης στο λιμάνι της Εσμεράλντα στα βόρεια της χώρας κοντά στα σύνορα με την Κολομβία.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 11 διακινητές μεταξύ των οποίων εννέα από τον Ισημερινό και δυο από την Κολομβία δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χαβιέ Κόρδοβα σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τον υπουργό οι διακινητές των ναρκωτικών μεταφέρουν κοκαΐνη από το Σάντο Ντομίνικο στα βορειοδυτικά της χώρας προς το λιμάνι Εσμεράλντα από όπου τα ναρκωτικά αποστέλλονται σε προορισμούς του εξωτερικού.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε πακέτα και αποστέλλονταν σε προορισμούς της Κεντρικής Αμερικής με ταχύπλοα. Από την αρχή του έτους, οι διωκτικές αρχές του Ισημερινού έχουν κατασχέσει 42 τόνους κοκαΐνης. Το 2013, οι αρχές είχαν κατασχέσει συνολικά 58 τόνους ναρκωτικών.

Ο Ισημερινός, αν και είναι μια χώρα η οποία δεν διαθέτει φυτείες ή εργαστήρια παραγωγής ναρκωτικών μεγάλης κλίμακας, παίζει το ρόλο της χώρας διέλευσης για τα ναρκωτικά που παράγονται στην Κολομβία και προορίζονται για χώρες του εξωτερικού.

newsbeast.gr