Καθολικό ήταν το όχι των Δημάρχων του νομού Χανίων στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου στα Χανιά.
Στην πρώτη συνάντηση και των έξι Δημάρχων στο Επιμελητήριο Χανίων παρουσία και του προέδρου του ΕΒΕΧ, αποφάσισαν πως το Αεροδρόμιο \”Γιάννης Δασκαλογιάννης\” πρέπει να μείνει υπο δημόσιο έλεγχο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του τουρισμού.
Στη συνάντηση πήραν μέρος οι δήμαρχοι Χανίων Τάσος Βάμβουκας,Σφακίων Παύλος Πολάκης, Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης,Καντάνου-Σελίνου Αντώνης Περράκης, Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης,Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης.
Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά μέχρι τώρα στο Αεροδρόμιο το χαμηλό κόστος για τις αεροπορικές εταιρείες δημιουργεί όλες τις προυποθέσεις για την συνεχή αύξηση των αφίξεων επισκεπτών απο χώρες του εξωτερικού, κάτι που άλλωστε καταδυκνείεται και απο τα επίσημα στοιχεία.
Όμως σε περίπτωση που το αναλάβει ιδιώτης, τότε η πιθανή αύξηση του κόστους θα έχει πολύ δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική και όχι μόνο οικονομία.
Η κοινή απόφαση των επικεφαλείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού Χανίων, θα συνταχθεί και με την μορφή επιστολής θα σταλεί στον Πρωθυπουργό και σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία.

Αμέσως μετά και οι έξι Δήμαρχοι πήγαν στο Δημαρχείο Χανίων, όπου συνέχισαν την συζήτηση και για άλλα κοινά θέματα, όπως η ανάδειξη των εκπροσώπων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook