Με τρία μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε η ομάδα Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων από τη Νεάπολη Λακωνίας, όπου συμμετείχε στους Διασυλλογικούς αγώνες Κανόε Καγιάκ Σπριντ.
Η επίσημη ενημέρωση του ΝΟΧ:
Με αρκετά καλές εμφανίσεις και με την κατάκτηση τριών μεταλλίων (1 χρυσό, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο) συνοδεύτηκε η παρουσία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στους Διασυλλογικούς αγώνες Κανόε Καγιάκ Σπριντ που διοργάνωσε ο Ν.Ο. Βοιών στη Νεάπολη Λακωνίας την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Ο Ναυτικός Όμιλος συμμετείχε συνολικά με 8 αθλητές και αθλήτριες, δίνοντας έτσι το παρών στον πρώτο από τους τέσσερις συνολικά αγώνες του \”KAYAK GREECE\”, ενός νέου θεσμού που στόχο έχει να δώσει μία ακόμα ώθηση στο άθλημα του Κανόε Καγιάκ.
Οι αγώνες χαρακτηρίστηκαν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και ειδικότερα από υψηλό κομματισμό, γεγονός που δυσκόλεψε πάρα πολύ την προσπάθεια όλων των αθλητών που πήραν μέρος, με αποτέλεσμα πολλοί να ανατραπούν.
Ο Ν.Ο.Χ. συμμετείχε με τους Γ. Σηφάκη, Ι. Κουριδάκη, Δ. Βαρβαντάκη, Χ. Τσουπάκη, Γ. Κουσκουμβεκάκη, Ο. Κουσκουμβεκάκη, Μ. Αντωνίου και Μ. Μελεμενή, ενώ συνοδός της αποστολής ήταν ο προπονητής του Τμήματος Μανόλης Αγγελάκης.
 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 
Χρυσό μετάλλιο
Μαγδαληνή Αντωνίου – Μαίρη Μελεμενή: Κ2 Κορασίδων αρχαρίων 200μ.  
 
Ασημένιο μετάλλιο
Μαγδαληνή Αντωνίου: Κ1 Κορασίδων αρχαρίων 200μ.   
 
Χάλκινο μετάλλιο
Δημήτρης Βαρβαντάκης – Χρήστος Τσουπάκης: Κ2 Παμπαίδων 200μ.
 
7η Θέση
Γιώργος Κουσκουμβεκάκης – Οδυσσέας Κουσκουμβεκάκης: Κ2 Εφήβων 200μ.
 
8η Θέση
Γιώργος Σηφάκης: Κ1 Παμπαίδων 200μ.
Οδυσσέας Κουσκουμβεκάκης: Κ1 Παίδων 200μ.
 

TΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ \”KAYAK GREECE\”

 
Το \”KAYAK GREECE\” είναι μια μεγάλη αθλητική και κοινωνική γιορτή που θα διεξαχθεί σε 4 διαφορετικές πόλεις τις Ελλάδας. Πρόκειται για μια διοργάνωση που αφορά την πανελλαδική συνεργασία αθλητικών συλλόγων και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ. Μέσα από τις εκδηλώσεις, κάθε χρόνο σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις, το \”KAYAK GREECE\”, θα επιδιώξει την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος καθώς και την προώθηση του αθλήματος, της κοινωνικής και φιλανθρωπικής προσφοράς, της οικολογικής συνείδησης, του εθελοντισμού, του \”ευ ζην\” αλλά και την ανάδειξη ιστορικών πόλεων και τουριστικών προορισμών της χώρας μας. Προσδοκά, δηλαδή, στην θέσπιση μιας γενικότερης αθλητικής γιορτής, η οποία θα αποτελεί θετική παρακαταθήκη για το μέλλον του Κανόε Καγιάκ και του αθλητικού τουρισμού.
Στόχοι:
– Διάδοση του αθλήματος σε περισσότερους νέους μέσα από θεαματικούς αγώνες, Special Olympics αλλά και συμμετοχή θεατών στο άθλημα.
– Τουριστική προώθηση των 4 πόλεων (διαφορετικές κάθε χρόνο).
– Ευαισθητοποίηση των θεατών σε φιλανθρωπία. Φέτος θα είναι παρούσα η ΦΛΟΓΑ (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) αλλά και η UNESCO.
– Αθλητική επιστημονική ενημέρωση (σεμινάρια και ομιλίες από αθλητικούς επιστήμονες) μέσα από παράλληλες δράσεις σε κάθε πόλη.
Tι περιλαμβάνει;
– Θεαματικά αγωνίσματα
– Αγώνα Special Olympics και Paralympics
– Αθλητισμό για όλους
– Εθελοντισμό
– Κοινωνική προσφορά
– Περιβαλλοντικές δράσεις
– Επιστημονική επιμόρφωση
Ο Ν.Ο. Χανίων θα είναι παρών σε όλες της διοργανώσεις του \”KAYAK GREECE\” με αποστολές για να στηρίξει έμπρακτα αυτή την νέα προσπάθεια που ξεκινάει.
1. Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, Νεάπολη Λακωνίας
2. Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, Γυάλα Σαλαμίνας
3. Κυριακή 5 Οκτωβρίου, Βουλιαγμένη Αττικής
4. Κυριακή 12 Οκτωβρίου, Χαλκίδα.
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ
Από την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 ξεκίνησαν να γίνονται δοκιμαστικά μαθήματα για νέους αθλητές του Κανόε Καγιάκ. Σημειώνεται πως από την Δευτέρα 15/9 οι μέρες και οι ώρες προπόνησης του τμήματος εκμάθησης θα είναι Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (15:30 έως 17:30) και το Σάββατο 10:00 έως 11:30.
 
Αρωγός του τμήματος Κανόε Καγιάκ και για το 2014 είναι ο Επίσημος Χορηγός του, η μεγάλη Ναυτιλιακή εταιρεία, ANEK LINES.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook