Στα χέρια των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε χθες, Τετάρτη, ένας 45χρονος επιχειρηματίας, πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Κω για παιδική πορνογραφία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του παιδόφιλου στο διαδίκτυο μέσω του συστήματος TLO και στη συνέχεια έκαναν έρευνα στο σπίτι του όπου βρήκαν και κατέσχεσαν έναν φορητό υπολογιστή και δύο σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτή η υπόθεση θα τους οδηγήσει στα ίχνη ενός ολόκληρου κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, ενώ αναζητείται κι ένας Γερμανός ο οποίος διακινούσε μέσω διαδικτύου βίντεο και φωτογραφίες ακόμη και με βρέφη!

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη χθες (10.09.2014), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο στοχευμένης διαδικτυακής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε διάφορα δίκτυα-προγράμματα ανταλλαγής αρχείων, με σκοπό την εύρεση χρηστών που κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό παιδικής πορνογραφίας, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 45χρονου ημεδαπού.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με την εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του συλληφθέντα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 45χρονου στη Κω, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών. Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα βρέθηκε πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας (βίντεο) γεγονός για το οποίο εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση τους.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

rodosalarm.gr