Η Gillian Hendry και ο Craig Dick φυλακίστηκαν για την παραμέληση του 12χρονου γιου τους και της 2χρονης κόρης τους που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε ένα σπίτι στο Thornaby.

Ο γιος τους είχε πάθει καταρράκτη και τελικά έχασε το αριστερό μάτι του, διότι οι γονείς του ήταν πολύ απασχολημένοι για να τον πάνε στο γιατρό και έχαναν τα ραντεβού για έξι μήνες.

Αυτό υποστήριξε στο δικαστήριο το ζευγάρι, που δεν είχε αντιληφθεί ότι το μάτι του παιδιού τους είχε γίνει άσπρο, καθώς -όπως είπε και στην αστυνομία- δεν το κοιτούσε ποτέ στο πρόσωπο!

\"\"

Το 12χρονο αγοράκι υπέφερε από αρθρίτιδα, με την οποία δεν ασχολήθηκαν οι γονείς του, με αποτέλεσμα να χειροτερεύσει. Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της, οι άθλιες συνθήκες με τη βρωμιά και η αρθρίτιδα, προκάλεσαν την απώλεια όρασης.   

Όπως είπε ο δικαστής στο ζευγάρι: \”Η κόρη του ματιού ήταν άσπρη και όχι μαύρη. Ο καταρράκτης ήταν εμφανής για τουλάχιστον έξι μήνες και ήταν αδύνατο να μην το προσέξει κάποιος. Υποστηρίξατε και οι δυο ότι ήσασταν απασχολημένοι, παρόλο που είστε άνεργοι και ζείτε με το επίδομα. Το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι ότι ντρέπεστε και οι δυο γι\’ αυτό που κάνατε και δεν θέλετε να το παραδεχτείτε δημόσια\”.

\"\"

Στις 21 Αυγούστου του 2013, κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν το σπίτι τους, ύστερα από τις ανησυχίες των γιατρών για την κατάσταση της υγείας του αγοριού. Αλλά οι γονείς δεν τους άφησαν να μπουν. Οι κοινωνικοί λειτουργοί επέστρεψαν με την αστυνομία και τελικά μπήκαν μέσα στο σπίτι, την ώρα που οι γονείς προσπαθούσαν -μάταια- να συμμαζέψουν. 

\"\"

Οι αρχές πήραν τα παιδιά μακριά από τους γονείς και αναμένεται να υιοθετηθούν. 

\"\"

\"\"

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook