Η πτωτική πορεία του εμπορικού κλάδου στο Ηράκλειο συνεχίζεται καθώς το σκηνικό ύφεσης που έχει διαμορφωθεί έχει επηρεάσει αρνητικά την βιωσιμότητα των εμπορικών επιχειρήσεων η πλειονότητα των οποίων αδυνατεί να ανταποκριθεί σε πάγιες οικονομικές τους υποχρεώσεις. 
Τα συνεχώς αυξάνομενα λουκέτα έχουν προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό εμπόρων λιανικού εμπορίου οι οποίοι βλέπουν την πάλαι ποτέ ραχοκοκαλιά του τοπικού επιχειρείν να βυθίζεται στην ύφεση και στην αβεβαιότητα.
Τα στοιχεία που προκύπτουν από το βιβλίο εγγραφών διαγραφών του επιμελητηρίου Ηρακλείου μαρτυρούν ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις τερματίζουν την λειτουργία τους.

Κατά τον μήνα Αύγουστο 52 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο ενώ στον αντίποδα άνοιξαν μόλις 18 ενώ το ίδιο σκηνικό επικράτησε στην τοπική αγορά και κατά τον μήνα Ιούλιο.

Το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί βαρίδι στις προσπάθειες των εμπόρων να ορθοποδήσουν και οι κατά καιρούς ευνοικές ρυθμίσεις δεν φαίνεται πως μπορούν να αξομαλύνουν την κατάσταση.
Την ίδια στιγμή οι θερινές εκπτώσεις ολοκληρώθηκαν με αρνητικό πρόσημο για τον εμπορικό κόσμο, ενώ και από την περίοδο των δεκαήμερων προσφορών οι καταστηματάρχες δεν αποκόμισαν τα οφέλη που προσδοκούσαν.
Οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα είναι δυσσοίωνες καθώς κανείς δεν μπορεί πλέον να πει με βεβαιότητα αν το κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί αναμένεται να αλλάξει. Η μειωμένη αγοραστική κίνηση των καταναλωτών αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στις προσπάθειες των εμπόρων να ορθοποδήσουν.
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook