Την έξοδο της Αρετής Τσοχατζοπούλου από τη φυλακή πρότεινε στο Πενταμελές Τμήμα Αναστολών ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Αγγελόπουλος κατά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε καθαρά για ανθρωπιστικούς λόγους την αναστολή της ποινής της, καθώς η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι μητέρα τριών παιδιών, εκ των οποίων το ένα έχει πρόβλημα υγείας και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

Η κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου έχει καταδικασθεί πρωτοδίκως σε 12ετή κάθειρξη, στο πλαίσιο της υπόθεσης για τις μίζες από τα εξοπλιστικά, η εκδίκαση της οποίας σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών αναμένεται στις 10 Οκτωβρίου. Η Τσοχατζοπούλου έχει υποβάλει ξανά αίτημα αναστολής της ποινής της, το οποίο απερρίφθη και κρατείται στις φυλακές Θηβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημερινό αίτημα υποβλήθηκε καθώς η κατάσταση του παιδιού χρήζει επείγουσας επέμβασης. Αν τηρηθούν οι δικαστικοί ρυθμοί του Εφτείου, τυχόν έξοδος της Τσοχατζοπούλου από τη φυλακή θα γίνει πολύ αργότερα, πχ. σε έξι μήνες.

Ενώπιον του Πενταμελούς Αναστολών κατέθεσαν δυο μάρτυρες υπέρ της Τσοχατζοπούλου, ένας εκ των οποίων ο Γιάννης Παγορόπουλος, δικηγόρος του πρώην υπουργού και ανάδοχος του ασθενούς παιδιού της Αρετής.

in.gr