Σε κωματώδη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, ο 46χρονος Κωνσταντίνος Κατσούλης ο οποίος τραυματίστηκε πολύ βαριά στο κεφάλι στην διάρκεια επεισοδίων στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ηρόδοτος - Εθνικός την περασμένη Κυριακή.

Ο 46χρονος - ο οποίος κατάγεται απο τα Χανιά - σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στο χειρουργείο του Νοσοκομείου, όπου οι γιατροί με παρακέντηση προσπάθησαν να "ελαφρώσουν" την πίεση στον εγκέφαλο απο την αιμορραγία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην διάρκεια της εγχείρησης, αλλά και απο την αγγειογραφία, οι γιατροί δεν διαπίστωσαν την ύπαρξη  ανευρύσματος, ούτε πως η αιμοραγία οφείλεται σε ρήξη ανευρύσματος, οπότε ως πιθανότερη αιτία θεωρείται κάποιο χτύπημα που δέχτηκε ο φίλαθλος του Εθνικού στο κεφάλι.

Σε αυτό συνηγορεί και η μαρτυρία ενός άλλου φιλάθλου στην gazzeta.gr 

Ο Κώστας Κέρβης κάνει λόγο για χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του Κωνσταντίνου Κατσούλη με σιδερογροθιά, ενώ όπως αναφέρει ο άτυχος 46χρονος φώναζε: 

"Παιδιά τι βαράτε κι εγώ Κρητικός είμαι".

Ο Κώστας Κέρβης ήταν από τους οπαδούς του Εθνικού που έζησαν από κοντά όλα όσα έγιναν στο ματς με τον Ηρόδοτο και τα περιγράφει. Στην αρχή όλα κυλούσαν ήρεμα. «Ημασταν μαζί με 100 φιλάθλους του Ηρόδοτου, εμείς ήμασταν 30, αλλά δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα. Ούτε να μας πουν κάτσουμε κάτω, ούτε τίποτα. Ηταν όλα τέλεια».

Ωστόσο όλα άλλαξαν στα τελευταία λεπτά... «Δεν περίμενα ότι θα συμβεί αυτό. Ξαφνικά δύο άτομα ήρθαν από απέναντι και ζήτησαν τον λόγο για μια σημαία που είχε ένας παππούς από την Χίο. Είναι το γούρι, τη φέρνει μαζί του σε όποιο γήπεδο και να πάει. Εμείς πάντως, επειδή ξέραμε σε ποιο γήπεδο έχουμε πάει, δεν είχαμε τίποτα, ούτε διακριτικά ούτε τίποτα. Αυτούς τους έστειλαν από απέναντι να πάρουν τη σημαία. Πάει ο ένας να την πάρει από την παππού που δεν τη δίνει και μπαίνω εγώ στη μέση, του δίνω μία και φεύγει...»

Αυτό ήταν και το περιστατικό, που άναψε το φυτίλι σύμφωνα με τον οπαδό του Εθνικού. «Αυτά τα δύο άτομα ήρθαν επίτηδες να δημιουργήσουν μπάχαλο. Οταν έγινε αυτό, μαζεύτηκαν 80 άτομα για να μας χτυπήσουν. Εάν δεν ήταν κοντά μας, οι υπόλοιποι φίλαθλοι του Ηροδότου που σας είπα και πριν, θα είχαμε πολλούς σοοβαρούς τραυματισμούς για να μην πω και τίποτα άλλο. Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Ημασταν 12-13 άτομα και αυτοί ήταν τουλάχιστον 40 και ήθελαν να σκοτώσουν...»

Τότε έγινε η επίθεση στον 46χρονο φίλαθλο. «Τον βαρούσαν στο κεφάλι και τον χτυπούσαν και από πίσω. Τρία άτομα πάλευαν να τον κάνουν καλά, επειδή και ο Κώστας δεν είναι κανένα παιδάκι. Ενας από αυτούς τον χτυπούσε με σιδερογροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού με δύναμη, με μίσος. Κι όλα αυτά χωρίς να υπάρχει αστυνομία. Εγώ δεν είδα κανέναν. Ολα αυτά τα άτομα έκαναν έναν γύρο 300 μέτρων στις κερκίδες και δεν τους εμπόδισε κανείς. Εμείς από τους 25-30, οι 15 ήταν παππούδες και γυναικόπαδα, δηλαδή ήμασταν μόνο 10 με 40- 50 άτομα απέναντι μας. Ο Κώστας έβαλε το στήθος μπροστά για να υπερασπιστεί τα γυναικόπαιδα στην κερκίδα. Τους έλεγε "παιδιά τι βαράτε κι εγώ Κρητικός είμαι". Εβαζε τα χέρια του για να αποκρούει τις μπουνιές και τις κλωτσιές χωρίς να δίνει καμία...» 

Ο 46χρονος φίλαθλος δεν ήταν ο μόνος που γνώρισε το μίσος των ανεγκέφαλων οπαδών. «Υπήρχαν κι άλλοι δικοί μας που χτυπήθηκαν. Ο ένας έχει σπασμένη γνάθο από χτύπημα με σιδερογροθιά, ενώ έχει και σκίσιμο στο μέτωπο. Και εμείς, όμως, είμαστε γεμάτοι μελανιές.»

Τώρα το μόνο που σκέφτεται ο Κώστας Κέρβης, είναι ο φίλος του Κώστας που δίνει τη μάχη στο 401. «Είναι παλικάρι, θα τα καταφέρει...»