Σε γραπτή του δήλωση ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης \”Ανυπόταχτη Κρήτη\” κ. Γιάννης Κυριακάκης, αναφέρει τα εξής:
\”Τη Δευτέρα 15/9 συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για να εκλέξει: α) αντιπροσώπους για την Ένωση Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ) και β) τη νέα Επιτροπή Περιβάλλοντος. Για τους αντιπροσώπους στην ΕΝΠΕ, στα τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύτηκε το παρακάτω δελτίο τύπου που προφανώς έστειλε η Περιφέρεια (υπάρχει και στην ιστοσελίδα της):
«Η παράταξη «Κρήτη Πρώτη Δύναμη», με επικεφαλής το Σταύρο Αρναουτάκη εξέλεξε 5 έδρες με τους: Γιάννη Λεονταράκη 14 ψήφους, Αναστάσιο Κουρουπάκη 13 ψήφους, Δημήτρη Βαονάκη 11 ψήφους, Δημήτρη Μιχελογιάννη 10 ψήφους, Όλγα Λεβάκη 10 ψήφους. Αναπληρωματικοί Νίκος Δασκαλάκης 9 ψήφους, Γιώργος Αλεξάκης 9 ψήφους, Γιώργος Μαρής 9 ψήφους.
Η παράταξη «Κρήτη Μπορούμε» με επικεφαλής τον Σεραφείμ Τσόκα εξέλεξε 2 έδρες με τους: Σεραφείμ Τσόκα 10 ψήφους και Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη 10 ψήφους. Αναπληρωματικοί ο Ιωάννης Δεικτάκης 5 ψήφους, Αναστάσιος Μανιαδάκης 5 ψήφους.
Η παράταξη «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» με επικεφαλής τον Μιχάλη Κριτσωτάκη εξέλεξε 1 έδρα και συγκεκριμένα με το Μιχάλη Κριτσωτάκη με 5 ψήφους, και με αναπληρωματικούς τον Γιώργο Αγοραστάκη 4 ψήφους και Μανόλη Θραψανιώτη 3 ψήφους.»
Τι δεν γράφει;
Ότι η ψηφοφορία έγινε με χωριστά ψηφοδέλτια.
Ότι η Ανυπόταχτη Κρήτη με υποψήφιο το Γ. Κυριακάκη έλαβε μια ψήφο και η Λαϊκή Συσπείρωση με υποψήφιο το Σ. Ορφανό έλαβε μία ψήφο. Κανένας από τους δύο δεν εξελέγη.
Δεν γράφει επίσης πόσους ψήφους πήρε η κάθε παράταξη. Δεν θα έπρεπε να το γράφει το δελτίο τύπου;
Η παράταξη «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 5 ψήφους, όσους συμβούλους διαθέτει. Η παράταξη «Κρήτη Μπορούμε» (Ν.Δ) έλαβε 10 ψήφους, όσοι ήταν οι παρόντες σύμβουλοί του, καθώς απουσίαζε ένας. Τέλος η παράταξη «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» (ΠΑΣΟΚ) με 31 συμβούλους έλαβε 32 ψήφους!!!! Με δεδομένο ότι ο Αντ. Ανηψητάκης (παράταξη «Μια Κρήτη») ψήφισε λευκό, ποιος απομένει; 
Ο χρυσαυγίτης Σπυρόπουλος ψήφισε ΠΑΣΟΚ!!!! Άλλωστε ήταν ο μοναδικός από τους επικεφαλής παράταξης που δεν τοποθετήθηκε και στα μουλωχτά ψήφισε «Κρήτη Πρώτη Δύναμη».
Τα συμπεράσματα δικά σας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook