Μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του ΟΦΗ ολοκληρώθηκε την Τρίτη το πρωί με την ΕΠΟ να ανακοινώνει ότι δεν κάνει δεκτό το αίτημα ανάκλησης και επανεξέτασης του φακέλου της κρητικής ομάδας. 

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η ΕΠΟ επισημαίνει ότι από τον κανονισμό δεν προβλέπεται επανεξέταση του φακέλου μιας ομάδας , όταν αυτή έχει εξεταστεί σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό. 

Βέβαια η ΕΠΟ σε ότι έχει να κάνει με την τοποθέτηση των νομικών της ΠΑΕ στην αίτηση ανάκλησης για παράνομη σύνθεση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης ούτε καν μπήκε στον κόπο να απαντήσει αν είναι νόμιμη η παράνομη η συγκεκριμένη επιτροπή. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την απόρριψη του αιτήματος της ΠΑΕ ΟΦΗ : 

«Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, δια περιφοράς λόγω του κατεπείγοντος του υπό εξέταση θέματος, με θέμα ημερήσιας διάταξης την «Αίτηση Επανάληψης Διαδικασίας - Ανάκληση Αποφάσεως» της Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. κατά της από 23.05.2011 Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης Ομάδων.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. και της Εκτελεστικής Γραμματείας Σοφοκλής Πιλάβιος παρουσίασε στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας τα δεδομένα του θέματος:

1. Από τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων της Ε.Π.Ο. και ειδικότερα από τον Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας των Δικαιοδοτικών Οργάνων Αδειοδότησης Ομάδων της Ε.Π.Ο. προβλέπονται δύο στάδια διαδικασίας λήψης της άδειας. Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) είναι αρμόδιο για την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό και η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης είναι αρμόδια για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο και τελευταίο βαθμό. Διαδικασία επανεξέτασης με οποιονδήποτε τρόπο (αίτηση ανάκλησης, αίτηση επανεκτίμησης κ.λ.π.) δεν προβλέπεται.

2. Επιπλέον, με έγγραφό της (28.05.2011), η UEFA τονίζει ότι «σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειοδότησης και Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι της UEFA (Έκδοση 2010) αλλά και τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων είναι τελική και εφόσον έχει ληφθεί τελική απόφαση δεν είναι δυνατή η επανεξέταση μιας υπόθεσης».

Μετά από συζήτηση επί του θέματος, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας αποφάσισαν ομόφωνα ότι η αίτηση «Επανάληψης Διαδικασίας - Ανάκλησης Αποφάσεως» της υπόθεσης, που κατέθεσε η Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η».