Ζούσε σε ένα από τα δωμάτια του Κέντρου Αστέγων της οδού Χαλκοκονδύλη.
«Συγκατοικούσε» με έναν μεγαλύτερό του άνδρα, στον 4ο όροφο ξενοδοχείου που έχει μισθώσει ο δήμος Αθηναίων.
Το πρωί αποφάσισε να δώσει τέλος στην περιπέτειά του, δίνοντας τέλος στην ίδια του τη ζωή.
«Πρόκειται για έναν 40χρονο Έλληνα ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα», λέει στο newpost ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων, Νικόλαος Κόκκινος.
«Από το Ίδρυμα Αστέγων είχαν γίνει όλες οι ενέργειες, είχε μεταβεί στο Αιγινήτιο αλλά και στο Δρομοκαΐτειο, είχε εξετασθεί ψυχιατρικά», συνεχίζει ο κ. Κόκκινος διευκρινίζονας πως «στους χώρους όπου φιλοξενούμε άστεγους, ζητάμε πρώτα ψυχιατρική γνωμάτευση. Δεν δεχόμαστε ανθρώπους με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, γιατί δεν είμαστε νοσοκομείο, δεν έχουμε φυλασσόμενους χώρους. Από όσα γνωρίζω για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, η κρίση τον οδήγησε να ζητήσει φιλοξενία στις υποδομές του δήμου και η κατάσταση αυτή του είχει δημιουργήσει διάφορα προβλήματα».
«Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοκτονεί κάποιος φιλοξενούμενος σε τέτοιους χώρους», λέει στο newpost η υπεύθυνη της ΜΚΟ «Κλίμακα», Άντα Αλαμάνου.
«Το πρόβλημα είναι κεντρικό,συνεχίζει. Χρειάζονται εξειδικευμένες δομές, εξειδικευμένη φροντίδα για ευάλωτους ψυχολογικά ανθρώπους. Ο σκληρός πυρήνας των αστέγων αποτελείται από ανθρώπους με ψυχιατρικά προβλήματα ή εξαρτήσεις. Αυτούς δεν τους δέχονται στα κέντρα φιλοξενίας, καθώς δεν μπορούν να τους περιθάλψουν με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτουν. Όμως δεν υπάρχει εξειδικευμένη μέριμνα και φροντίδα για αυτές τις περιπτώσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook