Δεν εκπαιδεύονταν «τζιχαντιστές» στην Ελλάδα, αναφέρει ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. σε απάντηση ρεπορταζ του ΑΝΤ1 περι εκπαίδευσης \”τζιχαντιστών\” σε συγκεκριμένη εταιρεία στην οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται τα εξής:
\”Τα αναφερόμενα σε ρεπορτάζ, που προβλήθηκε σε χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, σχετικά με εκπαίδευση «τζιχαντιστών», ως μηχανικών αεροσκαφών ή πιλότων, από ελληνική εταιρεία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Για την υπόθεση αυτή, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
• Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργήθηκε, από τον Φεβρουάριο του 2014, έρευνα σχετικά με τη χορήγηση ψευδών πιστοποιήσεων μηχανικών αεροσκαφών, από ελληνική εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Μαρκόπουλο Αττικής και δραστηριοποιείτο στον τομέα αυτό από το 2010.
• Διερευνήθηκαν ειδικότερα περιπτώσεις διαρροής θεμάτων και σοβαρών παρατυπιών στις εξετάσεις, που διενεργούσε η εταιρεία στη χώρα μας και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, με υποψήφιους ημεδαπούς και αλλοδαπούς.
• Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία ή ενδείξεις για εκπαίδευση «τζιχαντιστών» ή συμμετοχή τους στις παραπάνω εξετάσεις.
• Η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία υποβλήθηκε στις 29-08-2014 στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ενώ η άδεια της συγκεκριμένης εταιρείας έχει ανακληθεί από την αρμόδια Αρχή.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook