Η φρίκη της τζιχάντ σε 55 λεπτά (video)

Ένα βίντεο διάρκειας 55 λεπτών δόθηκε στη δημοσιότητα από τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους, λίγες ημέρες μετά το τρέιλερ που προανήγγειλε την κυκλοφορία ολοκληρωμένης ταινίας.

Σε αυτό καταγράφονται επιθέσεις των εξτρεμιστών κατά αμερικανικών στρατευμάτων, επί εποχής εισβολής στο Ιράκ υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους, ενώ απεικονίζονται καιμαζικές εκτελέσεις κρατουμένων.

Την ίδια στιγμή, στην ταινία συμπεριλαμβάνονται και πλάνα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ακούγεται αφηγητής να μιλάει άπταιστα αγγλικά με αμερικανική προφορά.

Ο αφηγητής εκθειάζει το αιματηρό έργο των τζιχαντιστών και προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι δεν πρέπει να μπει στο δρόμο των εξτρεμιστών στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα ισλαμικό χαλιφάτο στο Ιράκ και τη Συρία.

Παράλληλα, στην ταινία ακούγεται και ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, επικεφαλής του Ισλαμικού Χαλιφάτου να απειλεί πως «η μάχη έχει αρχίσει και στο όνομα του Αλλάχ θα είμαστε νικητές».

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εστιάζουν στον Αμερικανό αφηγητή του βίντεο, ο οποίος εμφανίζεται τα τελευταία λεπτά της ταινίας να μιλάει με προφορά από τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNN,  είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς με βεβαιότητα αν πρόκειται για Αμερικανό υπήκοο ή για άνθρωπο που έχει ζήσει στις ΗΠΑ, ωστόσο οι ειδικοί ήδη μελετούν το βίντεο σε μία προσπάθεια να ταυτοποιήσουν τον μασκοφόρο άνδρα.

Σύμφωνα με τον αναλυτή για θέματα τρομοκρατίας του CNN, Πολ Γκρουκσανκ, ο άνδρας ενδέχεται να είναι αραβικής καταγωγής που εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ, αλλά θα μπορούσε να είναι Αμερικανός ή ακόμα και Καναδός, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για τον πρώτο βορειοαμερικανό τζιχαντιστή ο οποίος εμφανίζεται ενώπιον της κάμερας εκτελώντας Σύρους.


parapolitika.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟΣ