Αντιμέτωπα με τους εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος βρέθηκαν το πρωί 15 άτομα που κέρδισαν ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά, που φθάνουν έως και τα 90.000 ευρώ, στοιχηματίζοντας στους στημένους αγώνες, οι οποίοι ερευνώνται απ’ τη Δικαιοσύνη. 
Με την ιδιότητα του υπόπτου κλήθηκαν και έδωσαν εξηγήσεις για απάτη εις βάρος του ΟΠΑΠ και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ανάμεσα στους 15 υπόπτους ήταν και μία γυναίκα, η οποία, παρότι δήλωσε νοικοκυρά, φέρεται πως γνώριζε τα πάντα γύρω απ’ το ποδόσφαιρο, για να μπορεί να κερδίζει, στοιχηματίζοντας στους στημένους αγώνες. 
Οι περισσότεροι, πάντως, απ’ τους εμπλεκόμενους επικαλέστηκαν την… εύνοια της τύχης, για να δικαιολογήσουν τα μεγάλα χρηματικά ποσά που εισέπραξαν. Και η θεά Τύχη, όπως φαίνεται, βοήθησε κάποιους μέσα στο 2010 ν’ αποκομίσουν κέρδη από 10.000 έως 90.000 ευρώ, στοιχηματίζοντας σε περισσότερους από 5 στημένους αγώνες, ενώ προσπαθούσαν να μη κινούν υποψίες, φροντίζοντας να παίζουν σε πολλά «σπασμένα» δελτία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των εμπλεκομένων αναμένεται ν’ αυξηθεί, καθώς τα κερδισμένα δελτία δεν ήταν μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη τη χώρα. Για τον λόγο αυτό αναμένεται να σχηματιστούν και άλλες δικογραφίες για άλλες περιπτώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη. 
Τις επόμενες εβδομάδες πάντως, οι εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος αναμένεται να είναι σε θέση να προχωρήσουν στην άσκηση των ποινικών διώξεων για να προχωρήσουν στη συνέχεια στο σκέλος της έρευνας, που αφορά σε όσους έστηναν τους αγώνες. Ανάμεσα τους ποδοσφαιρικοί παράγοντες, διαιτητές ποδοσφαιριστές κ.λπ.. 
Τα στημένα παιχνίδια που έχουν εντοπιστεί, μετά την καταγγελία της ΟΥΕΦΑ αλλά και τα στοιχεία της δικογραφίας, φθάνουν τα 40, κυρίως από τη Β’ Εθνική. 
Η Εισαγγελία αναμένει, επίσης, τα στοιχεία από το εξωτερικό, μετά τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν υποβληθεί, για να εντοπιστούν οι παίκτες που πόνταραν σε συγκεκριμένα παιχνίδια μέσω ξένων εταιρειών στοιχηματισμού στο Διαδίκτυο.
zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook