Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 οι Πρόσκοποι Ηρακλείου σε συνεργασία με την WWF θα πραγματοποιήσουν την πρώτη από μια σειρά επισκέψεων στους υγρότοπους του Καρτερού και του Αλμυρού ποταμού με σκοπό την καταγραφή της ανθρώπινης παρέμβασης, της μόλυνσης των υδάτων και του γύρω περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια διάσωσης των δύο αυτών πολύ σημαντικών για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής υδροβιότοπων.

Γι’ αυτό τον σκοπό το 2ο Σύστημα Προσκόπων και το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηρακλείου θα επισκεφθούν τον υγρότοπο Καρτερού στις 11:30 το πρωί ενώ το 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων και το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηρακλείου θα επισκεφθούν τις Εκβολές του Αλμυρού ποταμού.

Τα παιδιά θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από μετρήσεις χρησιμοποιώντας ειδικά κιτ, παρακολουθώντας και καταγράφοντας την στάθμη των νερών σε βάθος ενός έτους, τα διάφορα είδη πουλιών και εντόμων που ζουν στην περιοχή, και τον βαθμό της ανθρώπινης παρέμβασης στον χώρο (σκουπίδια, μπάζα κλπ) τα αποτελέσματα των οποίων θα παρουσιαστούν επίσημα στους αρμόδιους φορείς.

Οι Πρόσκοποι Ηρακλείου πιστεύουν πως οι υγρότοποι αποτελούν ένα μοναδικό φυσικό περιουσιακό στοιχείο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας. Είναι λοιπόν η ώρα να το αναγνωρίσουμε και να τους προστατέψουμε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook