Έντονη ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι τζιχαντιστές, οι οποίοι ζούσαν στην Ολλανδία, σχεδίαζαν να επιτεθούν στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες!

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, δύο άτομα, ένας άντρας και μια γυναίκα τουρκικής καταγωγής, συνελήφθησαν στις αρχές Αυγούστου κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Και οι δύο επέστρεφαν από την Τουρκία, αλλά, σύμφωνα με τις Αρχές, είχαν ταξιδέψει πρόσφατα και στη Συρία, ενώ επισκέπτονταν συχνά τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι βελγικές αρχές, τα δύο αυτά άτομα κατηγορούνται για τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, την παραβίαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τη χρηματοδότηση και ενίσχυση της τρομοκρατίας. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, σε έρευνα στο διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν βρέθηκε υλικό που τους συνέδεε με το τζιχαντ, πυροβόλα όπλα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από τις δύο αυτές συλλήψεις ελέγχθησαν και άλλοι ύποπτοι σε διάφορες πόλεις στην Ολλανδία και οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε πολίτες της χώρας με τουρκική καταγωγή, οι οποίοι είχαν διασυνδέσεις με τα δίκτυα των τζιχαντιστών.

protothema.gr