Ολοκληρώθηκε την Κυριακή με επιτυχία το φεστιβάλ του Δήμου «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2014».

Συνολικά έγιναν 170 εκδηλώσεις ( Ιούλιος 67, Αύγουστος 59, Σεπτέμβριος 41) στα κηποθέατρα «Ν. Καζαντζάκης», «Μ. Χατζιδάκις», «Πύλη Βηθλεέμ» και Βασιλική του Αγίου Μάρκου τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 100.000 θεατές.

Στο Θερινό Δημοτικό Σινεμά «Βηθλεέμ» πραγματοποιήθηκαν 55 προβολές ταινιών με περίπου 10.000 θεατές.

Οι Πενηνταπέντε (55) εκδηλώσεις έγιναν με ελεύθερη είσοδο θεατών ενώ συνολικά ακυρώθηκαν με ευθύνη των σχημάτων 16 θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Οικονομικά το φεστιβάλ ισοσκέλισε τον προϋπολογισμό εσόδων- εξόδων όπως είχε ψηφιστεί ενώ με κέρδος έκλεισαν τα καταστήματα και κυλικεία των θεάτρων από την ΔΕΠΤΑΗ.

Ο κοινωνικός χαρακτήρας του φεστιβάλ εμφανίζεται από τη συλλογή περίπου 35 τόνων τροφίμων και πολλών φαρμάκων και σχολικών ειδών που διένειμαν σε συμπολίτες μας το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου και της Αλληλεγγύης ή Εκκλησία και οι διάφορες κοινωνικές δομές της πόλης μας.

Οι παραστάσεις που συζητήθηκαν περισσότερο για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα τους ήταν «Η ΙΛΙΑΔΑ» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, «Ο ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΜΟΥ» της Ελένης Ράντου, «Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, «ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟΨΕ» με την Κάτια Δανδουλάκη, «ΤΡΩΑΔΕΣ» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» με τους Χαϊνηδες, Ομάδα «ΚΑΒΑΦΗΣ» από τη Σύρο, «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» με τον Βασίλη Βασιλάκη ένω τα ΝΤΟΠΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ «άφησαν» άριστες εντυπώσεις στους θεατές.