«Μετά τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα με την Ηρακλειώτικη ομάδα, τον ΟΦΗ, μετά την άκαρπη συνάντηση τοπικών Βουλευτών και φορέων με τον κ. Γερουλάνο στο Υπουργείο, αλλά και μετά την παταγώδη αποτυχία της συνάντησής μας με στελέχη της ΕΠΟ, ο «αρμόδιος» Υπουργός δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε (;) να επανεξεταστεί ο φάκελος του ΟΦΗ, ούτε και να εξεταστεί η εγκυρότητα, που αυτό ζητήσαμε, της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής που καταδίκασε την Ηρακλειώτικη ομάδα», δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Ηρακλείου κ.Λ. Αυγενάκης και συνεχίζει,

"Επικαλούμενος το Αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου και μια σειρά από άλλα προσχήματα, διατηρεί διάχυτο το αίσθημα της κατάφορης αδικίας σε όλο το φίλαθλο κόσμο του Ηρακλείου.

Εάν ο κύριος Γερουλάνος θέλει πραγματικά να προστατέψει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μένει παρά να παραιτηθεί τώρα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του απέναντι στο φίλαθλο κόσμο που ζητά ένα Ποδόσφαιρο καθαρό, ευνομούμενο, χωρίς σκοτεινές διαδρομές.»