Γνήσιο είναι τελικά το βίντεο που εμφανίζει έναν γάλλο πολίτη να είναι όμηρος των τζιχαντιστών στην Αλγερία.

«Έχουμε επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο που εμφανίζει εικόνες του γάλλου ομήρου Ερβί Γκουρντέλ ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής την Κυριακή στην περιοχή Τιζί Ουζού της Αλγερίας» αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών και προστίθεται: «Οι απειλές από αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση δείχνουν για μια ακόμη φορά την ακραία σκληρότητα της Daech (Ισλαμικού Κράτους) και εκείνων των ομάδων που λένε ότι συνδέονται μαζί του».

Σημειώνεται ότι στην Αλγερία έχει τη βάση της η οργάνωση «Στρατιώτες του Χαλιφάτου» η οποία στις 14 Σεπτεμβρίου διακήρυξε την πίστη της στο Ισλαμικό Κράτος.

Η ακραία οργάνωση λέει ότι θα σκοτώσει τον γάλλο όμηρο μέσα σε διάστημα 24 ωρών, εάν το Παρίσι δεν σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές και τη συμμετοχή του στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Σε δηλώσεις του ο Λοράν Φαμπιούς, επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, ανέφερε ότι η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει στις απειλές της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε στις απειλές της τρομοκρατικής οργάνωσης» είπε αναφερόμενος στις απειλές των ισλαμιστών της Αλγερίας ότι θα εκτελέσουν τον 55χρονο γάλλο τουρίστα που ενώ έκανε πεζοπορία σε ορεινή περιοχή της Αλγερίας πιάστηκε όμηρος από τους τζιχναστιστές. «Μια τρομοκρατική ομάδα δεν μπορεί να μεταβάλει τη θέση της Γαλλίας» κατέληξε.

newpost.gr