Με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του Ελευθέριου Κ. Βενιζέλου, πολίτη και πολιτευτή του Πειραιά, η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», διοργάνωσε και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, ένα διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου ηγέτη.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 το πρωί, παρουσία της νέας δημοτικής αρχής και πολλών τοπικών φορέων, τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Προικονήσου κ.κ. Ιωσήφ επιμνημόσυνη δέηση, μπροστά από το άγαλμα του Εθνάρχη, στην πλατεία Κοραή.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η λιτή εκδήλωση τελείωσε με την εμφάνιση της νεοσύστατης ομάδας ριζίτικου τραγουδιού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και χορούς από αντιπροσωπευτικά τμήματα χορευτικών συγκροτημάτων της Αδελφότητας, όλων των ηλικιών.

Το διήμερο έκλεισε με μεγάλη εκδήλωση-συναυλία που έγινε το βράδυ της Κυριακής 21 Σεπτεμβρίου 2014, στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά, όπου η «ΟΜΟΝΟΙΑ» παρουσίασε τη ζωή και το έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και επιστολές-ντοκουμέντα, που διασώζονται και φυλάσσονται στο ιστορικό της αρχείο, τα οποία αποδεικνύουν τους άρρηκτους δεσμούς του Εθνάρχη με το σωματείο. Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Μανώλης Κονταρός και Μάνος Μουντάκης με τα συγκροτήματα του, καθώς και χοροί και τραγούδια από τα πολυμελή μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και τη χορωδία της Αδελφότητας.

Στο λόγο του ο Πρόεδρος του σωματείου Θεόδωρος Τσόντος, τόνισε μεταξύ άλλων πως στους δύσκολους καιρούς που διανύει η πατρίδα μας, η ανάγκη φωτισμένων ηγετών καθίσταται επιτακτική, για γίνει η Ελλάδα χώρα ισχυρή και να διατηρηθούν όσα κερδήθηκαν από τους προγόνους μας με αγώνες και αίμα. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Γ. Παπαδάκης, ενώ τα κείμενα επιμελήθηκε και παρουσίασε η Αντιπρόεδρος Α.-Μ. Ντουντουνάκη.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων: εκπρόσωποι του κλήρου, οι Βουλευτές Κ. Αρβανιτόπουλος, Κ. Κατσαφάδος, Π. Μελάς και Α. Νεράντζης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακού Ε. Μαρινάκης, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Γ. Ψαρομμάτης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook