Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» (www.Aetogiannis.gr) προκηρύσσει 4 διαγωνισμούς παραδοσιακών φαγητών και γλυκών κάθε μέρα από την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 έως και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 σε μια προσπάθεια να παρακινηθούν οι συμπολίτες μας ως προς την προτίμηση και την ανάδειξη της παραδοσιακής κουζίνας. Οι Διαγωνισμοί εντάσσονται στο πλαίσιο της παρουσίας του Ομίλου στην πλατεία Ελευθερίας για τον τετραήμερο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2014.

Η Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από μέλη του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» και Σεφ του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής. H συγκεκριμένη διαδικασία θα πραγματοποιείται στο Κιόσκι του Ομίλου, στην Πλατεία Ελευθερίας. Κάθε συμμετέχων δύναται να λάβει μέρος στον Διαγωνισμό από μία έως και τις τέσσερις ημέρες και για όσα δημιουργήματα επιθυμεί.

Από 25 έως 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν 4 κύκλοι, ο καθένας για διαφορετική κατηγορία παρασκευάσματος:

Πίτα Φούρνου την Πέμπτη 25/9/14

Πίτα Τηγανιού την Παρασκευή 26/9/14

Μαγειρευτό Φαγητό το Σάββατο 27/9/14

Παραδοσιακά Γλυκά την Κυριακή 28/9/14

Το πρόγραμμα για κάθε μέρα Διαγωνισμού έχει ως εξής:

5 – 7 μμ Προσκόμιση και τοποθέτηση των παρασκευασμάτων στο χώρο διεξαγωγής

7 – 8 μμ Αξιολόγηση των παρασκευασμάτων από την Κριτική Επιτροπή

8 – 9 μμ Ανακοίνωση των νικητών, απονομή των Δώρων και φωτογράφηση των νικητών και των πιάτων τους.

Τα διαγωνιζόμενα παρασκευάσματα πρέπει να είναι σερβιρισμένα σε 1 τσικάλι ή ταψί ή άλλο ενδεδειγμένο σκεύος κατάλληλου μεγέθους και μπορεί να είναι διακοσμημένα ανάλογα με τις απαιτήσεις της συνταγής, αφού στην αξιολόγηση θα ληφθεί υπ’ όψιν και η εμφάνιση.

Για τα διαγωνιζόμενα παρασκευάσματα απαιτείται η χρήση φρέσκων προϊόντων, με βασικό στοιχείο παρασκευής το κρητικό παρθένο ελαιόλαδο. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη των παραδοσιακών, παλαιΐνών γεύσεων, και η δικαίωση του τίτλου της κρητικής κουζίνας ως διάσημης και εξαιρετικής ποιότητας. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η γεύση, η εμφάνιση και η γενικότερη παρουσίαση των διαγωνιζομένων δημιουργιών.

Οι νικητές και τα δημιουργήματά τους θα φωτογραφηθούν και θα δημοσιευτούν στον Τύπο και στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου. Τα έπαθλα των Διαγωνισμών για κάθε ημέρα είναι τα εξής: 1 Υποτροφία 3 μηνών για κάθε 1η θέση, 1 Υποτροφία 2 μηνών για κάθε 2η θέση και 1 Υποτροφία 1 μήνα για κάθε 3η θέση. Οι Υποτροφίες αφορούν σε μία δραστηριότητα της επιλογής του νικητή, από αυτές που πραγματοποιούνται στον Όμιλο «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

Αναλυτικά οι όροι των Διαγωνισμών στο www.Aetogiannis.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook