Ένας νεαρός έμεινε άνεργος, μετανάστευσε στη Γερμανία, ωστόσο γύρισε στα πάτρια εδάφη και κατάφερε να «νικήσει» την ανεργία επενδύοντας στον τουρισμό.

Αυτή είναι η σύντομη ιστορία του 24χρονου Λευτέρη Μυλωνόπουλου ο οποίος περιφέρεται μεταξύ του Καλλιμάρμαρου, της Ακρόπολης και άλλων γραφικών σημείων της Αθήνας, όπου φωτογραφίζεται ως αρχαίος «Λεωνίδας της Σπάρτης» παρέα με τουρίστες.

Ο Λευτέρης είναι ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα ανθρώπων που εφευρίσκουν πρωτότυπους τρόπους προκειμένου να κερδίσουν τη μάχη με την ανεργία, στην Ελλάδα της κρίσης.

Μιλώντας στην Espresso ο 24χρονος ξεκαθάρισε: «Δεν είμαι ζητιάνος και αυτό που κάνω δεν έχει καμία σχέση με την επαιτεία. Τώρα το αν θέλει να αφήσει κάποιος κάτι αυτό είναι στην δική του οικονομική ευχέρεια…».

Όσο για το πώς αποφάσισε να ακολουθήσει το εν λόγω πρωτότυπο επάγγελμα, είπε: «Αποφάσισα να στρέψω το βλέμμα μου στην ιστορία του τόπου μου και επηρεασμένος από τους νέους στο εξωτερικό όπως στη Ρώμη και στη Μαδρίτη είπε ‘γιατί όχι και εγώ;’».

O ίδιος και ο πατέρας του επιμελήθηκαν τη στολή του με αντικείμενα που αγόρασαν από το Μοναστηράκι, όπως δήλωσε ο Λευτέρης Μυλωνόπουλος.

\"\"

\"\"

\"\"

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook