Με μαχητές αλλά και τεθωρακισμένα ενισχύεται το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο μάχεται κατά των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία για τον έλεγχο της κομβικής σημασίας πόλης Κομπανί, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.
Η αναδιάταξη των δυνάμεων του Ι.Κ. αποδίδεται στα πλήγματα που δέχθηκε η οργάνωση από τους αμερικανικούς και αραβικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή της Ράκα, στα ανατολικά της Συρίας.
Ο Οτζαλάν Ίζο, υπαρχηγός των κουρδικών δυνάμεων οι οποίες υπερασπίζονται την Κομπανί, τόνισε ότι περισσότεροι μαχητές του Ι.Κ. έχουν φθάσει στην κουρδική περιοχή της Συριας μετά την έναρξη των αεροπορικών χτυπημάτων από πλευράς της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών και στο έδαφος της Συρίας.
Μεγαλύτερος είναι και ο αριθμός των αρμάτων μάχης που έχουν φθάσει στο συριακό Κουρδιστάν, ανέφερε ο κ. Ίζο, μιλώντας δια τηλεφώνου στο πρακτορείο Reuters.
Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πλέον μόλις 8 χιλιόμετρα από τα νότια περίχωρα της Κομπανί, γνωστής και ως Έιν Αλ Άραμπ, το πλησιέστερον που έχει φθάσει μέχρι σήμερα.
Η Άγκυρα, από την πλευρά της, τόνισε την Τετάρτη ότι οι πληροφορίες πως τα νέα πλήγματα κατά του Ι.Κ. στη βορειοδυτική Συρία προήλθαν από τον εναέριο χώρο της δεν είναι ακριβείς.
Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η χώρα του εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει και στρατιωτική υποστήριξη, πέρα από επιμελητειακή, στην προσπάθεια να διαλυθεί το Ισλαμικό Κράτος με τη βία και να καταστραφούν οι υποδομές της οργάνωσης, τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook