Τέσσερις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν, αργά το βράδυ της Τρίτης, στην πρωτεύουσα της Λιβύης, στόχο των συνεχών αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ εδώ και πολλές ημέρες.

Οι δύο πρώτες εκρήξεις ακούστηκαν στις 22:45 ώρα Ελλάδας και έξι λεπτά αργότερα ακολούθησαν άλλες δύο, σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους που δεν ήταν όμως σε θέση να αναφέρουν τον στόχο των τεσσάρων εκρήξεων.

Το χειρότερο σενάριο η αποχώρηση Καντάφι

Ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης Μούσα Ιμπραχήμ δήλωσε σήμερα ότι μια αποχώρηση του ηγέτη της χώρας, Μουάμαρ Καντάφι, στον οποίο ασκούνται πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα να εγκαταλείψει την εξουσία, θα ήταν «το χειρότερο σενάριο» για τη Λιβύη.

«Η αποχώρηση του Καντάφι από τη Λιβύη είναι το χειρότερο σενάριο για τη χώρα» ανέφερε ο κ. Ιμπραχήμ σε συνέντευξη Τύπου αφήνοντας να εννοηθεί ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη θα ακολουθούσε εμφύλιος πόλεμος. «Εάν ο Καντάφι εξαφανιστεί, η δικλείδα ασφαλείας θα εξαφανιστεί' πρόσθεσε αποκλείοντας κάθε περίπτωση αποχώρησής του.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Ιμπραχήμ απέρριψε ως ψευδή την πληροφορία ότι ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος διαπραγματεύτηκε «μια στρατηγική αποχώρησης» του Καντάφι κατά τη δεύτερη μεσολαβητική του προσπάθεια στην χθεσινή επίσκεψή του στη Λιβύη. «Ο κ. Τζέικομπ Ζούμα ποτέ δεν συζήτησε την στρατηγική της αποχώρησης όπως γράφηκε στον Τύπο» δήλωσε ο κ. Ιμπραχήμ.

Νωρίτερα ό ίδιος ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος, Τζέικομπ Ζούμα ανέφερε ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι «δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη χώρα» παρά τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς και την πλήρη απομόνωσή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ