Στην Τύλισο θα πραγματοποιηθούν φέτος οι τριήμερες εκδηλώσεις των τοπικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, που όπως κάθε χρόνο γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014.

Οι εφετινές εκδηλώσεις με θέμα «Τα πρόσωπα του Χρόνου», διοργανώνονται από την ΚΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, την 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου, του Δ.Ο.Π.ΠΑ.Μ. και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυλίσου περιλαμβάνουν:

- Φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Τα πρόσωπα του χρόνου» αφιερωμένη στην εξέλιξη του ιδεατού προτύπου της ανθρώπινης μορφής στο χρόνο, από τη νεολιθική εποχή έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους. Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Τυλίσου, από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, 10:00-14:00

- Ξεναγήσεις στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00-14:00 και στον Αρχαιολογικό χώρο Τυλίσου την παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 10:00-14:00

- Επιστημονική Ημερίδα την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00-14:00 στη Δημοτική αίθουσα Τυλίσου, όπου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω διαλέξεις:

Ιωσήφ Φανουράκης: Η μετάπλαση αναγεννησιακών στοιχείων στη λαϊκή αρχιτεκτονική (ο κρητικός Μανιερισμός).

Αντώνης Βασιλάκης: Η περιοχή του βορείου Μαλεβιζίου κατά την Αρχαιότητα.

Γιώργος Τζωράκης: Σκλαβόκαμπος και Μπαϊρια Μαλεβιζίου: δύο καίριες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του Μεσοπολέμου, μέσα από τις δημοσιεύσεις, τα αρχεία και τον τύπο της εποχής.

Αθανασία Κάντα: Οι Μυκηναίοι στο Μαλεβίζι και η Τύλισος.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη