«Τα προβλήματα του ξενοδοχειακού κλάδου Ηρακλείου κατέγραψε χθες ο βουλευτής των \”Ανεξάρτητων Ελλήνων\”  Κ. Δαμαβολίτης, σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού κ. Χαλκιαδάκη.
Ο πρόεδρος μίλησε για τα σημεία του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, που δημιουργούν αγκυλώσεις στη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων. Συγκεκριμένα ανέφερε την τεράστια γραφειοκρατική διαδικασία που επισκιάζει οποιαδήποτε ξενοδοχειακή επένδυση-επέκταση αλλά και ανανέωση περιβαλλοντικών αδειών, παραθέτοντας και τις δυσκολίες που δημιουργεί η υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Επίσης ανέφερε το πρόβλημα με τις εταιρίες πνευματικής ιδιοκτησίας, οι οποίες ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και επιβαρύνουν τις ήδη προσαυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις. 
Ο βουλευτής από την πλευρά του, αφού κατέθεσε τις προτάσεις του για την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, οι οποίες βασίζονται κυρίως σε νέα είδη θεματικού τουρισμού, δήλωσε πρόθυμος να προωθήσει τα δίκαια αιτήματα των ξενοδόχων και να συμβάλει στη διαφύλαξη και προαγωγή του τουριστικού μας προϊόντος, το οποίο εξακολουθεί να είναι ο κινητήριος μοχλός της οικονομικής μας ανάπτυξης. 
Τέλος, συμφωνήθηκε ότι η αναβάθμιση του ΒΟΑΚ και του αεροδρομίου «Ν.Καζαντζάκης» – μέχρι την υλοποίηση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι – είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επέλθει ανάπτυξη.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook