Την αντίθεση των φορέων πρόνοιας της Κρήτης προκαλεί το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για συνένωση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου σε έναν Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας για τα Άτομα με Αναπηρία και έναν για το παιδί και την οικογένεια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της Κρήτης, το σχέδιο αυτό του υπουργείου δεν μπορεί να «λειτουργήσει» στο νησί.

Οι φορείς θεωρούν κατανοητή την προσπάθεια «συμμαζέματος» των 9 ΝΠΔΔ που λειτουργούν σήμερα στην Κρήτη , προκειμένου να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος τουλάχιστον σε ότι αφορά στα διοικητικά έξοδα, αλλά επισημαίνουν πως οι μεγάλες αποστάσεις από την μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη θα προκαλέσουν δυσλειτουργίες και πολλαπλά προβλήματα.

Έτσι – στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου – και σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου αναμένεται να αντιπροτείνουν την δημιουργία 4 Οργανισμών. Δύο για τις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων – Ρεθύμνου και δύο για τις Π.Ε. Ηρακλείου – Λασιθίου.

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας έδωσε στην δημοσιότητα το «εθνικό σχέδιο συνένωσης μονάδων κοινωνικής φροντίδας»,

Σύμφωνα με το σχέδιο και σε ότι αφορά στην Κρήτη προτείνεται να δημιουργηθούν :

- Ένας «Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού & Οικογένειας» στον οποίο θα ενταχθούν :
Το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου.
Η Παιδόπολη Νεάπολης Λασιθίου

- Ένας «Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία» στον οποία θα ενταχθούν :
Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων.
Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου. 
Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου
Το ϊδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ρεθύμνου
Το Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών Πόμπιας 
Το Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης στα Χανιά.
Το Παιδικό Αναπτυξιακό Κέντρο Ηρακλείου.

Δείτε ΕΔΩ το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις συνενώσεις μονάδων κοινωνικής φροντίδας 

Flashnews.gr