Μπορεί το καλοκαίρι να μας αποχαιρέτησε, οι φθινοπωρινές αποδράσεις, όμως, μας δίνουν την ιδανική ευκαιρία να χαρούμε μια από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου.

Οι πόλεις πλημμυρίζουν από εντυπωσιακά χρώματα, αποχαιρετώντας τα πλήθη των τουριστών και υποδέχονται τους νέους τους επισκέπτες με μια ρομαντική διάθεση.

Ταξιδέψτε στους πιο ειδυλλιακούς φθινοπωρινούς προορισμούς, όπως μας τους παρουσιάζει η Huffington Post.

Πράγα, Τσεχία

\"\"

Η γέφυρα του Καρόλου σε ένα γαλήνιο φθινοπωρινό πρωινό θα σας ταξιδέψει στην Ευρώπη της παλιάς εποχής. Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να περιπλανηθείτε στις μπυραρίες της Πράγας, από τα πολυτελή εστιατόρια, μέχρι τις πιο ψαγμένες γωνιές, με τα τζάκια να δημιουργούν μια ξεχωριστή θαλπωρή.

Είναι επίσης ιδανικό να επισκεφθείτε τα πολύ ζωντανά πάρκα της πόλης, την ιστορική εβραϊκή συνοικία και εάν προγραμματίσετε σωστά το ταξίδι σας μπορεί και να βρεθείτε στο μουσικό φεστιβάλ \”Strings of Autumn\”.

Napa Valley, Καλιφόρνια

\"\"

Οι αμπελώνες της Νάπα είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να θαυμάσετε τα χρώματα του φθινοπώρου στην Καλιφόρνια. Επιλέξτε από μια μεγάλη γκάμα κρασιών και \”παντρέψτε\” τα με υπέροχα τυριά.

Ο Νοέμβριος είναι ένας από τους λιγότερο \”δημοφιλείς\” μήνες για επισκέψεις εκτός του χειμώνα και οι εξωτερικές αυλές της Νάπα για δείπνο είναι ακόμα αρκετά ζεστές με τη βοήθεια μιας θερμαντικής λάμπας.

Χρησιμοποιείστε το Σαν Φρανσίσκο ως πόλη απόδρασης για το Σαββατοκύριακο ή κάντε περιπάτους και ψάρεμα στο Εθνικό Πάρκο Yosemite.

Leavenworth, Ουάσινγκτον

\"\"

Η πόλη αυτοαποκαλείται \”Βαυαρικό Χωριό της Πολιτείας της Ουάσινγκτον\” και είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να γιορτάσετε το Oktoberfest μακριά από το Μόναχο.

Για τα πρώτα τρία Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου, το θεματικό χωριό φιλοξενεί ένα μεγάλο φεστιβάλ μπύρας με μπάρμπεκιου, καθημερινές γιορτές και παραδοσιακή Βαυαρική ατμόσφαιρα.

Για ένα διάλλειμμα από την δράση, επισκεφθείτε τα spa του Leavenworth και τα γειτονικά οινοποιία στα γραφικά όρη Cascade.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

\"\"

Μετά το καλοκαίρι και αφού τα κύματα τουριστών έχουν εξαφανιστεί, η Νέα Υόρκη είναι υπέροχα ήρεμη, έτοιμη να καταπλήξει επισκέπτες και ντόπιους με τα υπέροχα χρώματα του φθινοπώρου στο Central Park.

Άνετα μπαρ και εστιατόρια ταιριάζουν τέλεια με τον \”εύθραστο\” φθινοπωρινό καιρό. Μην χάσετε το Φεστιβάλ Κρασιού και Φαγητού της Νέας Υόρκης, όπως και την Εβδομάδα Κρασιού, που έχει και εποχιακά οινοπνευματώδη.

Παγοδρόμια ανοίγουν προς το τέλος του φθινοπώρου και η παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών είναι ο ιδανικός τρόπος για να έχετε μια τέλεια εμπειρία σε μια από τις καλύτερες εποχές της Νέας Υόρκης.

Παρίσι, Γαλλία

\"\"

Το φθινόπωρο σηματοδοτεί τη μετάβαση στην χαμηλή περίοδο του Παρισιού κι έτσι εάν θέλετε να επισκεφθείτε ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, αυτή είναι η εποχή.

Οι πλακόστρωτοι δρόμοι του ιστορικού κέντρου, Le Marais, είναι κομψοί το φθινόπωρο και η εξερεύνηση των κήπων των Βερσαλιών αυτή την εποχή είναι σαν να ζείτε ένα απόγευμα μέσα σε κινηματογραφική ταινία.

Κατά τη διάρκεια της λευκής νύχτας, μια σειρά από γκαλερί τέχνης, καφέ και θέατρα παραμένουν ανοιχτά για τους λάτρεις του πολιτισμού.

Burlington, Vermont

\"\"

Με τη λίμνη Champlain και τα βουνά να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, το Burlington προσφέρει υπέροχη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα. Αυτή η ιστορική πανεπιστημιούπολη είναι πολύβουη κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.

Περιδιαβείτε την Church Street Marketplace για ψώνια, βόλτα στις γκαλερί και δωρεάν φθινοπωρινές συναυλίες. Ο ποδηλατόδρομος του Burlington κατά μήκος της ακτογραμμής είναι δημοφιλής για τα πεσμένα φύλλα του, που έχουν τα χρώματα του φθινοπώρου.

Cumbria, Αγγλία

\"\"

Το Lake District της αγροτικής περιοχή της βορειοδυτικής Αγγλίας γεμίζει από χρώματα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Κάντε έναν περίπατο, ποδήλατο στο βουνό ή καθίστε σε ένα καφέ του δασικού πάρκου Grizedale.

Μετά από μια ολόκληρη μέρα, που θα χαζεύετε τα φύλλα να πέφτουν, αναζητήστε καταφύγιο σε ένα από τα γοητευτικά βρετανικά καταλύματα, όπως ένα ξενοδοχείο στην όχθη της λίμνης ή μια υπερπολυτελή έπαυλη στην εξοχή.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook