Άνοιξε μόλις προχθές, όταν διανοίχτηκε το σημείο συνάντησης των συνεργείων που εργάζονταν με αντίθετη κατεύθυνση. Μία ημέρα μετά, οι εργασίες στη μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων, στα Τέμπη, σταμάτησαν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης διαβεβαίωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πως το δημόσιο έχει πληρώσει τη συμμετοχή του στο τούνελ μήκους 6 χιλιομέτρων. Επισήμανε επίσης πως το πρόβλημα με την αναστολή των εργασιών από την κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»- δημιουργήθηκε από τις τράπεζες που εδώ και έξι μήνες έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση καθώς εκτιμούν ότι το έργο δεν είναι βιώσιμο και πως η Ελλάδα θα πτωχεύσει.
Ο κ. Μαγκριώτης εκτίμησε πάντως πως τα έργα θα συνεχιστούν σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό εξαρτάται από την στάση των τραπεζών.
Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» είπε επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως η συμμετοχή του δημοσίου έχει καταβληθεί και πως δεν γίνεται εκταμίευση από τις τράπεζες. Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι το έργο θα συνεχιστεί.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook